Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:06

Ανώτατη Διάκριση στον Καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Βαρβούνη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του συνόλου των συμμετεχόντων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/6, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η τελετή λήξης του Α’ Εξαμήνου των μαθημάτων της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου ήταν ο κ. Εμμανουήλ Σέργης, Καθηγητής Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, απονεμήθηκε η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, στον κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, διαπρεπή Καθηγητή Λαογραφίας, Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας του πολιτιστικού φορέα Μαγνήτων Κιβωτός.

Για το επιστημονικό έργο του Καθηγητή Ε. Βαρβούνη μίλησε η κ. Μαρία Γκασούκα, Καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο όραμα της δημιουργίας της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και ευχαρίστησε τόσο τους διδάσκοντες, όσο και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την διάθεση όλων για μάθηση και την ανιδιοτέλεια και την υψηλή ποιότητα των διδασκόντων, οι οποίοι διδάσκουν δωρεάν. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσε να αξιοποιήσει την ιδέα και να την αναπτύξει και σε άλλους τομείς. Μιλώντας για τον τιμώμενο Καθηγητή, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την μεγάλη εκτίμηση στο έργο και την προσφορά του, όσο και στην εποικοδομητική του συμμετοχή στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, της οποίας είναι επίλεκτο μέλος.

Από την μεριά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πορεία και το έργο του Προγράμματος Λαϊκού Πολιτισμού και συνεχάρη τον Ποιμενάρχη μας για τις πρωτοποριακές του ιδέες, που λειτουργούν ως πρότυπο και ανοίγουν, ευρύτερα, δρόμους. Ακολούθως, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Σαμιώτη Καθηγητή κ. Βαρβούνη, στην αγάπη του για το νησί και την συμβολή του στην ανάδειξη των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών πραγμάτων της Σάμου, η οποία είναι καθοριστική, αλλά και στον ενθουσιασμό του για την επιτέλεση του έργου του. Ο κ. Ευσέβιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Μητρόπολή μας για την απόφαση να τιμήσει τον κ. Βαρβούνη, «τιμή, που», όπως τόνισε, «είναι κατά πάντα άξια και δίκαιη!».

Ακολούθησε η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Καθηγητή κ. Μανώλη Βαρβούνη και η αντιφώνηση του τιμηθέντος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε, με συγκίνηση, στην αγάπη του για την Εκκλησία και την ζωή της, ενώ τόνισε ότι το έργο του είναι καρπός, πέραν του κόπου και των ερευνών του, της πίστης του στον Θεό και της προστασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο για την υψηλή τιμή, που του απέδωσε η Τοπική μας Εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ