Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:53

Ανδρούσης: “Οι άρχοντες με τον λαό είναι σώμα και ψυχή και πρέπει να δείχνουν μαρτυρία πίστεως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ουρές σχημάτισαν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο ναό της Δυτικής Αττικής.

Χοροστατούντος του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνσταντίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και με την συμμετοχή κληρικών της περιοχής.

Ο νέος Βοηθός επίσκοπος της Αθήνας έγινε δεκτός από τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Γιαννακίδη και τους ιερείς του ναού.

Ο Επίσκοπος Ανδρούσης στον λόγο του σημείωσε την χαρά του για την παρουσία όλων των αρχών της περιοχής ενώ τόνισε πως με την καλή συνεργασία λύνονται όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στoν βίο των Αγίων Αναργύρων μεταφέροντας στο τέλος σε όλους την ευχή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Αμέσως μετά την αρτοκλασία ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος εφημέριος των Αγίων Αναργύρων παρουσίασε στους πιστούς τον κ. Κωνστάντιο και μίλησε με λόγια αγάπης για την προσωπικότητα του νέου Επισκόπου ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το φιλανθρωπικό έργο του ναού που γίνεται χάρη στην συνεισφορά του πιστού λαού.

Στο τέλος ο Επίσκοπος Ανδρούσης ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για την πρόσκληση να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του ναού και ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για την φιλοξενία τους.

Αύριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και ιερά λιτάνευση το απόγευμα χοροστατούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Επισκόπου Θεσπιών Συμεών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ