Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:13

“Ανάστα ο Θεός” στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το προανάκρουσμα της Αναστάσεως του Κυρίου ακούστηκε σήμερα το πρωί, στον περικαλλή ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Τo «Ανάστα ο Θεός», ήχησε εν μέσω δυνατών κρότων και συνοδεύτηκε υπό τους πανηγυρικούς ήχους της καμπάνας, ενώ ο Ναός κατακλύστηκε από δαφνόφυλλα που έπεφταν από την οροφή. Είναι το πρώτο μήνυμα της χαράς για την κατάργηση του θανάτου και την καθαίρεση του Άδη.

Στον Εσπερινό και τη Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, με την συμμετοχή των εφημερίων του Ναού.

Ο κ. Κύριλλος στους πολυάριθμους πιστούς, τόνισε ότι το πένθος και ο θρήνος έρχεται να διαδεχθεί η χαρά της καθόδου του Κυρίου στον Άδη. Ένα πανηγύρι που συμμετέχουν όλοι. Από τον ευγνώμονα ληστή, τους Αγγέλους, τους Προφήτες, τους Αγίους, τους μάρτυρες και ομολογητές. Ο Κύριος αναστημένος τραβά από τον Άδη τους Πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα, κρατώντας τους από τους καρπούς των χεριών, θυμίζοντας ότι η Σωτηρία είναι δωρεά και χάρισμα. Ο θάνατος του Κυρίου έγινε το αντίδωρο στην έκπτωση του Αδάμ, προ της φθοράς.

“Μάτην φυλάττεις τον τάφον, κουστωδία. Ου γαρ καθέξει τύμβος αυτοζωΐαν.”

Κενώνονται σήμερα τα ταμεία του Άδη και η αυτοζωΐα, δηλαδή ο Χριστός, μας έλκει προς την Αιωνιότητα και την αφθαρσία”.

Το προηγούμενο βράδυ τελέστηκε ο Επιτάφιος θρήνος. Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος από νωρίς το απόγευμα, καθώς εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν για να προσκυνήσουν και να ψάλλουν τα Εγκώμια.

Εν συνεχεία μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ξεκίνησε η περιφορά του Επιταφίου στους γύρω δρόμους με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλειώδης, ενώ το παρών έδωσε ο δήμαρχος Πεύκης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης, καθώς και μέλη του Δ.Σ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ