Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 5:47

Αμερικής: “Η οικογένεια είναι θεσμός ιερός και ως Χριστιανοί υπερασπιζόμεθα την ιερότητα του θεσμού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ευρέως αναφορά στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως σε χωρία από το 13ο κεφάλαιο της προς Ρωμαίους επιστολής του Αποστόλου Παύλου. Ανησυχούμε για τον τρόπο που διαχωρίζεται και χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο ευαγγελικό χωρίο για να δικαιολογήσει την αυστηρή εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής στα νότια σύνορά των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είναι επιζήμια για την οικογενειακή ζωή.

Οι πολλές προκλήσεις του σημερινού κόσμου αποδυναμώνουν τους ήδη δοκιμαζόμενους δεσμούς κάθε σύγχρονης οικογένειας. Η οικογένεια είναι θεσμός ιερός και θείος (Εφεσ. 3:14) και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί διατηρούμε και υπερασπιζόμεθα την ιερότητα του θεσμού της οικογενείας.

Όταν ο Χριστός ήρθε σ’ αυτό τον κόσμο ως άνθρωπος, ήρθε ως βρέφος, μέλος δηλαδή μιας οικογενείας. Καμιά οικογένεια δεν της πρέπει να χωρίζεται διότι είναι δημιούργημα του Θεού. Ο θεσμός της οικογενείας ανάγεται στην αρχή του βιβλίου της Γενέσεως (κεφ. 2). Η οικογένεια με τα μέλη της, ζουν μεταξύ τους με χαρά, με αγάπη και αρμονία. Αυτή τη χαρά της οικογενείας αντανακλά και ο ψαλμωδός που διακηρύσσει ότι οἱ υἱοί σου ὡς νεόφυτα ἐλαιῶν κύκλῳ τῆς τραπέζης σου (Ψαλμός 127:3) – τα παιδιά δηλαδή θα είναι ως κλάδοι ελαίας γύρω από την οικογενειακή σου τράπεζα. Ας μη λησμονούμε ότι ο κλάδος της ελιάς είναι παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, και ως τέτοιο σύμβολο δεν πρέπει να αποκόπτεται και να θρυμματίζεται.

Επιζητούμε λοιπόν επειγόντως, μαζί με όλους τους καλής πίστεως συμπολίτες μας στη μεγάλη μας χώρα, ειρηνική, ανθρώπινη και αξιοπρεπή λύση στην ατυχή αυτή κατάσταση. Τα παιδιά δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να τιμωρούνται για πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό τους. Συμπάσχουμε με όσους υποφέρουν υπό τις αντίξοες αυτές συνθήκες και προσευχόμεθα να επανενωθούν σύντομα με τις οικογένειές τους. Προσευχόμεθα επίσης οι αρμόδιες αρχές να βρουν μια γρήγορη και δίκαιη λύση στην ατυχή και πολύ οδυνηρή αυτή συγκυρία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ