Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 19:20

Αλεξανδρουπόλεως: “Χρειάζεται να μιλήσουμε ξανά για την αξία του ανθρώπου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Εάν η πίστη μας ήταν ιδεολογία, τότε δεν θα διέφερε σε τίποτε από όλες τις άλλες που υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο. Ο Χριστιανισμός δεν είναι ιδεολογία και μπροστά στον κάθε άνθρωπο στέκεται ο Χριστός με αγάπη».

Στην ανάγκη να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας καθώς και την αξία του κάθε ανθρώπου έτσι όπως την ορίζει ο Θεός και όπως την δέχεται η Εκκλησία, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα ναό της Αγίας Παρασκευής, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά.

“Χρειάζεται να επαναδιαπραγματευθούμε στην εποχή μας αυτή την αξία του ανθρώπου, για την οποία το Ευαγγέλιο την χαρακτηρίζει ως ύψιστη αξία και αιτία της παρουσίας του Χριστού σε αυτόν τον κόσμο και της Εκκλησίας μας μέχρι και σήμερα. Χρειάζεται να μιλήσουμε ξανά για την αξία του ανθρώπου για να πάψει να είναι μια παράπλευρη απώλεια ή ένας απλός αριθμός και ένα νούμερο, καθώς εκεί που οι έμποροι των εθνών παζαρεύουν τους λαούς δεν δυσκολεύονται να διαχειριστούν και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ο κ. Άνθιμος τόνισε ότι “Σε κάθε εποχή αλλά και στην δική μας σήμερα, ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει πόσο απέχει από τα άλλα έμψυχα όντα, ενώ η Εκκλησία μας συνεχίζει να διδάσκει πόσο κοντύτερα είναι προς τους Αγγέλους και προς τον Θεό. Η Εκκλησία μας είναι μια διαρκείς καταξίωση του ανθρωπίνου προσώπου».

Έκλεισε λέγοντας πως Οι “γιορτές της Εκκλησίας μας δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η καταξίωση του ανθρώπου. Την Εκκλησία την έχουμε και ζούμε μέσα στην λατρευτική της αυτή πορεία, προκειμένου να μάθουμε να τιμάμε τον άνθρωπο έτσι όπως ο ίδιος ο Θεός τον τίμησε, παίρνοντας την δική μας Πίστη και κρατώντας την αναμάρτη, προκειμένου να έχουμε έναν τύπο και υπογραμμό πως μπορούμε και εμείς να γίνουμε κάτι παραπάνω από ότι είμαστε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ