Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 8:37

Αιχμές Μητροπολίτη Θερμοπυλών για ειδωλολατρεία: “Θεοποιώντας μια ανθρώπινη σχέση ή το χρήμα, ακυρώνουμε τη σχέση μας με το Θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας εορτάστηκε και φέτος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω, που αποτελεί μετόχι της Ι.Μ. Πεντέλης. Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Καθηγούμενος της Μονής κ. Ιωάννης.

Ο κ. Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας έως τη στιγμή του μαρτυρίου της. Ένας βίος που οφείλει να παραδειγματίσει όλους εμάς, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για γεγονότα της επικαιρότητας .

” Υμείς εστέ το φως του κόσμου”, είπε ο Χριστός στους μαθητές του. Φράση την οποία η Αγία Μαρίνα τήρησε στο ακέραιο με τον τρόπο που έζησε και μαρτύρησε.

Ο καθένας μέσα του έχει το φως της αληθείας, οφείλει όμως να το δείχνει ενώπιον των συνανθρώπων του, με έναν υποδειγματικό τρόπο ζωής. Εκείνον που θα τον κρατάει μακριά από το σκότος της σύγχρονης ειδωλολατρείας”.

Τόνισε επίσης ότι: “Υπάρχει και στις μέρες μας ειδωλολατρεία”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “θεοποιώντας μια ανθρώπινη σχέση, ή τη σχέση μας το χρήμα, ακυρώνουμε αυτόματα μέσα μας το Θεό και τη σχέση μας με Αυτόν.”

Κλείνοντας την αποψινή ακολουθία στον κατάμεστο και ανακαινισμένο περίβολο του μετοχίου, ευχαρίστησε θερμά τον υπεύθυνο του μετοχίου π. Ανδρόνικο Αλεξάκη, ζητώντας τη στήριξη των πιστών προς εκείνον, στο δύσκολο έργο που έχει επωμιστεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ