Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:11

Αιτωλίας σε ΠτΔ: “Με την παρουσία σας, δυναμώνουμε την ελπίδα μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στην μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην ομώνυμη Μονή στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θέιο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος τόνισε ότι «Στον άγιο Κοσμά και τους Νεομάρτυρες οφείλουμε την διατήρηση της ορθοδόξου πίστεως μας και την ελευθερία της πατρίδος μας. Δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι και αμνήμονες στο αίμα των Νεομαρτύρων της Εκκλησίας και των Εθνομαρτύρων και των αγωνιστών της Ελευθερίας σε μια εποχή μεταχριστιανισμού, μεταμοντερνισμού και σχετικισμού».

Από την πλευρά του ο οικείος Ποιμέναρχης κ. Κοσμάς αφού ευχαρίστησε τους αρχιερείς και όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, αναφέρθηκε στον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και την παρουσία του στην πανήγυρη και την ευλάβειά του και όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτή δίνει δύναμη στον κόσμο. “Ομολογούμε ότι παίρνουμε δύναμη κ. Πρόεδρε, με την παρουσία σας, ενισχυόμαστε, δυναμώνουμε την ελπίδα μας, γιατί όταν βλέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της Ελλάδος μας, να έρχεται με τόση ευλάβεια μέσα στον Ιερό Ναό, να κάνει καλά το σημείο του Σταυρού, να απαγγέλει με τόση ευλάβεια το Σύμβολο της Πίστεως, να γονατίζει και να ασπάζεται το ματωμένο -για το Χριστό και την Ελλάδα- απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά και την αγία του εικόνα, όντως κ. Πρόεδρε παίρνουμε δύναμη και ελπίζουμε και στηριζόμαστε.

Τέλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βοηθήσει ώστε να εδραιωθεί το μήνηυμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πονεμένη πατρίδα μας. Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως «Οι Έλληνες -θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά- οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνον απόγονοι Μεγάλων Προγόνων. Όλως αντιθέτως, με βάση αυτή την κληρονομιά, πρέπει να προσθέσουμε την δική μας δημιουργία στο Εθνικό μας Οικοδόμημα. …Η Σεπτή Μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μας υπενθυμίζει ότι αυτό το Ιερό Εθνικό Χρέος πρέπει να το φέρουμε σε πέρας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ