Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:13

Αιτωλίας Κοσμάς: “Η Ελλάδα είναι κοσμοϊστορική πατρίδα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Απόψε ήρθαμε εδώ, επειδή η πατρίδα μας έχει φθάσει σε μεγάλο σκοτισμό, σε μεγάλη αποστασία, σε φοβερά πάθη και αμαρτήματα, σε μεγάλη πλάνη και σε μεγάλη διαστροφή. Εμείς δεν έχουμε κανένα ισχυρότερο όπλο να προσφέρουμε, παρά την με πίστη δυνατή μας προσευχή”.

Με μια αγωνιώδη αναφορά στην κατάσταση της πατρίδος ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς έκανε κάλεσμα σε όσους συμμετείχαν στην χθεσινή αγρυπνία στην μνήμη του Οσίου Παϊσίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

Ο κ. Κοσμάς τόνισε επίσης ότι «Λίγες πατρίδες είναι κοσμοϊστορικές. Η Ελλάδα είναι η πρώτη πραγματικά. Δεν το λέμε εμείς επειδή είμαστε Έλληνες. Το λέει η ιστορία της! Το λέει η προσφορά της! Το λένε οι θυσίες της! Αυτή η πατρίδα έδωσε φως στον κόσμο. Έδωσε ιδανικά και αξίες. Μετέφερε το φως του Χριστού. Έδωσε αξία στον άνθρωπο. Τον έκανε πραγματικά ελεύθερο. Και όμως, πολλά από αυτά τα έθνη που εφώτισε, τώρα υποτεταγμένα σε σκοτεινές δυνάμεις και σε σκοτάδι παχύ ευρισκόμενα, φέρνουν μέσα στην πατρίδα μας πολύ λάσπη, πολύ σκοτισμό. Αλλά και εμείς οι Έλληνες τους δεχόμαστε, χωρίς να ελέγχουμε τι έρχεται εδώ μέσα στην πατρίδα μας και ασπαζόμαστε τις αθεϊστικές τους αντιλήψεις. Προσκυνάμε κι εμείς τα είδωλα και λησμονούμε Εκείνον που εφώτισε την πατρίδα μας και την ελευθέρωσε, ξεχνάμε την Παναγία μας που είναι σκέπη και προστασία της, τους Αγίους μας και τους Ήρωές μας».

Έκλεισε λέγοντας πως “Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα μας. Πολύ την αγαπάει η Παναγία μας, την αγαπάνε οι Άγιοί μας. Κι εμείς ας ενώσουμε τις προσευχές μας και με τις πρεσβείες των αγίων μας, ας παρακαλέσουμε θερμά να λυτρώσει ο Θεός την Πατρίδα μας»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ