Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:25

Λιτανεύοντας τον Αγιο Δημήτριο και την Παναγία Σουμελά στην Πετρουπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μεθέορτος Εσπερινός τελέστηκε το απόγευμα  στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως , ολοκληρώνοντας έτσι τις εορταστικές εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, ενώ συμπροσευχόμενος στο πλευρό του, παρέστη ο Επίσκοπος Έγγρας κ. Ιερώνυμος, της Ιεράς Μητροπόλεως Μπάτσκας.

Ακολούθησε Λιτάνευση στους γύρω δρόμους, των εικόνων του Αγίου Δημητρίου αλλά και της Παναγίας Σουμελά, που θα αναχωρήσει από τον Ναό το απόγευμα της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της  πανηγύρεως. Πρωτίστως τον προιστάμενο του Ναού π. Εμμανουήλ Σέρβο και τους συνεφημερίους του, τους επιτρόπους του Ναού, τον π. Γρηγόριο από το παρεκκλήσιο της Παναγίας Σουμελά για τη διάθεση της εικόνας της Παναγίας, την τροχαία αλλά και τον δήμαρχο Πετρουπόλεως για την παραχώρηση της μπάντας του Δήμου στην πανήγυρη. Επίσης ευχαρίστησε τον σύλλογο Ποντίων που συνόδευαν την εικόνα της Παναγίας, καθώς και τους συλλόγους Κρητών και Ρουμελιωτών που συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ