Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:05

Αγιασμό στο Γήπεδο Διδυμοτείχου τέλεσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η άρση του Σταυρού και η σύνδεση του με το Χριστό σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει αυτογνωσία. Έχει επίγνωση της αμαρτίας και των αποτελεσμάτων της στη ζωή του. Αποδέχεται την αμαρτωλότητά του. Όταν ομολογούμε ότι είμεθα αμαρτωλοί και συγχρόνως αρνούμεθα να σηκώσουμε τις επιπτώσεις του σταυρού μας σημαίνει ότι επιπόλαια και ανώφελα αντιμετωπίζουμε την πορεία μας προς τον Χριστό, με αποτέλεσμα την ανυπομονησία και τον γογγυσμό. Αντίθετα ο Χριστός πλουτίζει τον άνθρωπο με παρηγοριά, Χάρη και ελπίδα. Ο καθένας από εμάς καλείται να σηκώσει θεληματικά και αγόγγυστα το δικό του σταυρό, είτε αυτός είναι πόνος, είτε είναι θλίψη, είτε είναι ασθένεια, είτε οποιαδήποτε άλλη δοκιμασία στη ζωή.

Όταν δοκιμάζουμε με υπομονή και με πίστη ένα τέτοιο πόνο έρχεται κατόπιν η γεύση της αναστάσιμης χαράς, που πλημμυρίζει την ύπαρξη μας και την αναδεικνύει στην προοπτική της αγιότητας. Είναι τότε που μπορούμε στη ζωή μας να δοκιμάσουμε μέσα από κάθε θλίψη την αναστάσιμη χαρά και ελπίδα. Όποιος, λοιπόν, θέλει να ακολουθήσει στη ζωή του το Χριστό πρέπει να είναι έτοιμος να σηκώσει το δικό του σταυρό. Και ο λόγος αυτός του Κυρίου «όστις θέλει όπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι», μπορεί να γίνει ο πιο σταθερός δείκτης της δικής μας της ζωής” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ερμηνεύοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής μετά την Ύψωση, στις 17 Σεπτεμβρίου ε.ε., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Ελληνοχωρίου, όπου ιερούργησε.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος στο Γήπεδο Διδυμοτείχου τέλεσε τον Αγιασμό στην Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη. Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή ενεχείρισε στο Προεδρείο της Αθλητικής Ένωσης Διδυμοτείχου λιθογραφία με την εικόνα της εφόρου της πόλης Παναγίας της Ελευθερώτριας και ευχήθηκε στους αθλητές να είναι αγωνιστές όχι μόνο στο στίβο του σταδίου αλλά και στο στίβο της ζωής και ο αγώνας τους να είναι πάντοτε νικηφόρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ