Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:58

Έκθεση για το Άγιον Όρος στη Βουλή των Ελλήνων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφιών και χαλκογραφιών αφιερωμένη στη χιλιόχρονη παρουσία Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος εγκαινιάζει το απόγευμα στη Βουλή η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

Με την ευκαιρία του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία αλλά και της συμπλήρωσης χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος, η ΔΣΟ διοργανώνει στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος, στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων, την έκθεση “Άθως: Το Άγιον Όρος”.

Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικό υλικό περιεχόμενο από τις συλλογές της Αγιορειτικής Φωτοθήκης της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, με σπανιότατες φωτογραφικές αποτυπώσεις προσώπων και ιστορικών γεγονότων, σχετικών με το Άγιον Όρος, όπως και μοναδικές χαρακτικές αποτυπώσεις του Αγίου Όρους από την ίδια συλλογή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στις 18:00 από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση. Θα συμμετάσχουν επίσης ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Sergey Popov, ο Γενικός Γραμματέας και Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάστηκε τον Απρίλιο στην Μόσχα, στην Κρατική Δούμα, ενώ στις αρχές Ιουλίου θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ