Ενοριακά

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο στο Κέντρο Λόγου Αληθώς

Άκρως επιτυχημένη ήταν η εορταστική προ-χριστουγεννιάτικη εκδήλωση -3η εκδήλωση του στ΄ εφετινού κύκλου δράσεων- του Μορφωτικού Κέντρου «Αληθώς», η οποία πραγματοποιήθηκε στον περικαλλή Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, το βράδυ του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2016, με γενικό τίτλο «Παιδίον νέον, ο προ αιώνων Θεός».

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο Καθηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης, Ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Λαυρεώτης, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Ζ. Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης, ευάριθμοι Ιερείς και Διάκονοι, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρος Καμπίτσης, ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας, ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης, καθώς επίσης πλήθος λαού όλων των ηλικιών, πιστοί θιασώτες όλοι του «Αληθώς».

Εισαγωγικά της βραδιάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, με τη γνώριμη γλυκύτητα και γλαφυρότητά του, ανέπτυξε το επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα: «Πώς το “μυστήριον ξένον” της Θείας Ενανθρωπήσεως μπορεί να κατανοηθεί και προσληφθεί από τον σύγχρονο άνθρωπο». Ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Ο Χριστός μας δεν προβάλλεται, ούτε επιβάλλεται. Είναι όπως τον βλέπουμε στη φάτνη, ένα αθώο νήπιο, ένα μικρό παιδί, που έρχεται όταν το καλούμε και φεύγει όταν το διώχνουμε. Έλκεται από την αγάπη, τη συμπόνια, τη φιλανθρωπία, την ελεημοσύνη, την ανιδιοτέλεια, τη συγχωρητικότητα, την παρηγορία, την ταπείνωση, την αυταπάρνηση και τη θυσία. Απωθείται από τον εγωισμό, την υπερηφάνεια, την ιδιοτέλεια, το μίσος, την ζήλεια, τον φθόνο και την κατάκριση. Προσκαλείται να εισέλθει μέσα μας, όποτε το θελήσουμε, μέσα από το μυστήριο της θείας εξομολογήσεως, που καθαρίζει την καρδιά. Ενθρονίζεται στην ψυχή και το σώμα και σε όλη μας την ύπαρξη μέσα από το ιερό Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, το οποίο φέρνει την καλή αλλοίωση και μας καθιστά δοχεία του Αγίου Πνεύματος.»

Ακολούθως και για το υπόλοιπο της εκδήλωσης, έλαβε χώρα Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο, κατά την διάρκεια του οποίου η νεοσύστατη και πολλά υποσχόμενη Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου “Κ. Μεϊντάνης και Θ. Καραμπιπέρης” παρουσίασε τα μουσικά επιτεύγματα των ταλαντούχων παιδιών που συμμετείχαν, μες από δημοφιλέστατα ακούσματα από το κλασικό ρεπερτόριο και όχι μόνον, κλείνοντας την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Δάσκαλοι και μαθητευόμενοι καταχειροκροτήθηκαν θερμά από το ενθουσιώδες και κατευχαριστημένο κοινό.

Τέλος, ο υπεύθυνος του «Αληθώς», Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, αφού ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους, αφιέρωσε την εκδήλωση σε έναν αλησμόνητο φίλο και συνεργάτη του Μορφωτικού Κέντρου, τον βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- “πέταξε πρόωρα στην Αιωνιότητα” (+12.11.2016).

ΠΗΓΗ: nyxthimeron.com

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

Γραφείο Ρεπορτάζ

Υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγ. Διονυσίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας