Ελλάδα

Χειροθεσία αναγνώστη από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε σήμερα Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου Διονύσιος στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Λεχαίου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Παναγιώτης Αναστασόπουλος και οι Διάκονοί του.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Ελευθέριο Κρητικό, ο οποίος κατάγετε από το Λέχαιο και είναι φοιτητής της Θεολογικής Σχολής των Αθηνών.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα που δίδονται μέσα στην Εκκλησία από τον Επίσκοπο για την καλύτερη διακονία των πιστών, τονίζοντας ότι ένα από αυτά είναι και το «χάρισμα – αξίωμα» του Αναγνώστη, ως κατωτέρου βαθμού Ιεροσύνης. Ο Αναγνώστης είναι αυτός, ο οποίος διακονεί εντός του Ιερού Βήματος αλλά και στο Ιερό Αναλόγιο διαβάζοντας τα Ιερά Κείμενα.

Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για την είσοδο αυτού, που το κατέχει, στις ανώτερες βαθμίδες του Ι. Κλήρου. Απευθυνόμενος δε, προς τον νέο Αναγνώστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας του υπενθύμισε τις αρετές, που τον διακρίνουν και του επισήμανε ότι οι καιροί που ζούμε δεν είναι καιροί εφησυχασμού αλλά επαγρύπνησης και εντατικού αγώνα προκειμένου να ευαρεστούμε τον Θεό και τους πιστούς.

Τέλος, ευχήθηκε ο Δωρεοδότης Κύριος να παρέχει σε όλους πάντα τα προς σωτηρία αιτήματα και στον νεοχειροθετηθέντα να είναι Άξιος και να τύχη της Αγίας Ιεροσύνης.

Related posts

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Συνάξεως των εν Μεσσηνία Αγίων

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου «Η Εκκλησία κατά τη δικτατορία 1967-1974», στη Θεσσαλονίκη

Ιερατική Σύναξη της Εκκλησίας της Εσθονίας

Υποδοχή λειψάνων για τη Σύναξη της Παναγίας Διασωζούσης και πάντων των εν Ιωνία Αγίων

Πανδήμως θα εορτάσει η Καλαμάτα τους Μεσσηνίους Αγίους

Συνάντηση Εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Παρίσι ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του CEC