Ελλάδα

Υποδοχή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας από την Αμοργό στον Βύρωνα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η πόλη του Βύρωνα υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, την θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας η οποία μεταφέρθηκε από το νησί της Αμοργού.

Την Ιερά Εικόνα, που θα παραμείνει στην πόλη του Βύρωνα με την ευκαιρία του δεκαήμερου εορτασμού που πραγματοποιεί η ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Δεναξάς, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, με την Πυραυλάκατο ΤΠΚ «Γρηγορόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού.

Την θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, οι επίσημοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αρχές της πόλεως, ο κλήρος και ο πιστός λαός ο οποίος συνέρευσε κατά εκατοντάδες στην έλευση της Παναγίας μας.

Ακολούθως τελέστηκε δέηση σε ειδική εξέδρα που είχε στηθεί απέναντι από το ναό και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Δανιήλ.

Έψαλε η χορωδία του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Ντόβολου.

Το σπάνιο γεγονός της φιλοξενίας της Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης στην Αθήνα εντάσσεται στους εορτασμούς των ΙΕ’ Δημητρίων 2017 που με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση των πιστών διοργανώνει ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος για δέκατη πέμπτη χρονιά και με αφορμή τα 90 χρόνια από της ιδρύσεως της παρουσίας και της προσφοράς της Ενορίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, εικόνα θα φιλοξενηθεί από τις 16 έως 28 Οκτωβρίου και καθημερινώς θα πραγματοποιούνται λατρευτικές εκδηλώσεις και επίκαιρες πνευματικές ομιλίες.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Υποδοχή εικόνας της Παναγίας του Τιχβίν στην Αποστολική Διακονία

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου στην Αθήνα

Αναστάσιος Βόπης

Λαμπρή λιτανεία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλατεία Μητροπόλεως

Γιώργος Δ. Φερδής

Η τίμια χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στην Αθήνα

Σπύρος Παπαγεωργίου

Καισαριανής: «Ας μιμηθούμε και εμείς τους Τρεις Ιεράρχες»

11 χρόνια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Γιώργος Δ. Φερδής