Ελλάδα

Υποδοχή λειψάνων για τη Σύναξη της Παναγίας Διασωζούσης και πάντων των εν Ιωνία Αγίων

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πανηγυρίζει την Κυριακή των Μυροφόρων την Σύναξη της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της επικαλουμένης «Διασωζούσης» της εκ Πισιδίας Μ. Ασίας και των Αγίων της Μ. Ασίας, πολλών εκ των οποίων τα ιερά λείψανα μετακομίσθηκαν στη γη της Νέας Ιωνίας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή από τους αοιδίμους προπάτορες και ιδρυτές των πόλεων της Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας πάνδημος υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας των Ιερών Λειψάνων των Αγίων που φυλάσσονται στους Ιερούς ενοριακούς Ναούς της Μητροπόλεως τόσο εκείνα που μεταφέρθησαν από τις περιοχές της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και της Πισιδίας, όσο κι εκείνα που τιμώνται στη Ν. Ιωνία και αφορούν νεότερους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Τα Ιερά Λείψανα τοποθετήθηκαν στο μέσο του Ναού με δεσπόζουσα την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Διασωζούσης, η οποία φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων και υπήρξε αυτή που συνόδευσε και διέσωσε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες μετά την Καταστροφή, οδηγώντας τους στη νέα πατρίδα.

Στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσοστόμου, αγιορείτου και τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, ενώ την Κυριακή των Μυροφόρων, 22 Απριλίου, θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

Related posts

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Καστορίας: «Η ιστορία που είναι γραμμένη με αίμα δεν παραποιείται»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο πανηγυρικός εσπερινός της Βουρλιώτισσας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σπύρος Παπαγεωργίου

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο «Ο Οικουμενικός Άγιος Σιλουανός»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Επίσκοπος Θεσπιών σε αγρυπνία για την Παναγία Γοργοϋπήκοο