Ενοριακά

Τον Πρωτόκλητο μαθητή Ανδρέα γιόρτασαν στη Μητρόπολη Περιστερίου

Με κάθε επισημότητα εόρτασαν τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Περιστέρι. Χθες στη Θεία Λειτουργία ο οικείος Ποιμεναρχης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στο Δεσποτικό και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος μαζί με άλλους ιερείς.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον βίο του Αποστόλου Ανδρέα, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως «Δε διδασκόμαστε από τα πάθη και τις διχόνοιες μας και επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη. Και όσο αυτό συμβαίνει, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε δυστυχισμένοι».

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ και πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Μεγάλη συμμετοχή στη λιτάνευση υπήρξε από πιστούς, από τους τοπικούς φορείς αλλά και τον Δήμαρχο της πόλεως Ανδρέα Παχατουρίδη.

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε πρωτίστως τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο για την άδεια, καθώς και τον προϊστάμενο του Ναού π. Σπυρίδωνα Καζάνη για την πρόσκληση.

Εξέφρασε κάποιες σκέψεις, λέγοντας ότι «Στο σαρκωμένο κακό που υπάρχει μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας, υπάρχει και το σαρκωμένο καλό, που είναι ο ίδιος ο Χριστός και είναι πάντοτε παρών. Στο πρόσωπο του βρήκαμε τον Μεσσία».

Στη συνέχεια τόνισε πως «το όνομα Ανδρέας, συμβολίζει τη γενναίοτητα, την ανδρεία. Για να είναι κάποιος πιστός σήμερα πρέπει να είναι γενναίος. Να έχει ψυχή και μυαλό. Πίστη είναι να πιστεύεις στο απίστευτο».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ναού π. Σπυρίδωνας, απηύθυνε ευχαριστίες προς τον κ. Εμμανουήλ, τον εορτάζοντα δήμαρχο κ. Ανδρεά Παχατουρίδη, τον κ. Καρχιμάκη, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Λώλο και Αναστασάκο, τον κ. Γιάννη Λοβέρδο, τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, το προεδρείο και τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, τον Σύλλογο Κρητών Περιστερίου, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου και όλους όσους συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην οργάνωση της πανηγύρεως.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου των Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

Nέας Σμύρνης: «Δεν είναι Θεά η Παναγία. Είναι άνθρωπος, όπως όλοι μας»

Αναστασιος Βόπης

Η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στην Κολοκυνθού

Μαρκος Παπαγεωργίου

Γιόρτασαν το σύμβολο της Χριστιανικής πίστης στο Χολαργό

Γιώργος Δ. Φερδής

Πτολεμαϊδος: «Να τα βλέπουμε όλα με το μάτι του Σταυρού»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Εσταυρωμένου στο Περιστέρι

Σπύρος Παπαγεωργίου