Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:42

Τιμώντας τον άγιο Θεράποντα στου Ζωγράφου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη χαρά και την έκπληξή του για το πολύπλευρο έργο της ενορίας του Αγίου Θεράποντα στην περιοχή του Ζωγράφου εξέφρασε με εγκωμιαστικά λόγια ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος ο οποίος προεξήρχε των λειτουργικών εκδηλώσεων της πανηγύρεως.

Ο Επίσκοπος Αβύδου χοροστάτησε στον εσπερινό αλλά και τη σημερινή θεία λειτουργία ενώ στον λόγο του μίλησε για την ευαγγελική περικοπή την οποία συνέδεσε με τη σημερινή εποχή. Ακόμη, αναφέρθηκε, με αφορμή τον Άγιο Θεράποντα, στους αγίους της Εκκλησίας μας.

«Οι Άγιοι δεν μιλάνε μόνο με τα γραπτά τους αλλά και με τη σιωπή και το παράδειγμά τους», είπε ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο κ. Κύριλλος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ενώ έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους ιερείς του ναού.

Ο προϊστάμενος της ενορίας Πρωτ. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε για την αγάπη του τον Επίσκοπο Αβύδου και όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση του πανηγυριού.

Στο τέλος, ο κ. Κύριλλος απένειμε δύο οφφίκια Οικονόμων στους δύο ιερείς του Αγίου Θεράποντα π. Γεώργιο Κατσίβελο, υπεύθυνο νεότητας, και τον π. Παύλο Νεβσεχιρλίογλου, υπεύθυνο του Φιλοπτώχου και της στέγης Γερόντων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ