Ελλάδα

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγου

Με την αρμόζουσα σεμνότητα και εκκλησιαστική ευπρέπεια, εόρτασε εφέτος τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος κατά το διήμερο 7 και 8 Μαΐου 2018, με την ευκαιρία του εορτασμού της ιεράς μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο οποίος τιμάται και ως φύλαξ και ουράνιος προστάτης της πόλεως των Σερρών.

Αφ’ εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και του οικείου εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Θεολόγου, παρουσία πλήθους κληρικών, Αρχών και του πιστού λαού του Θεού.

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, ημέρα της φωτοφόρου μνήμης του θείου Ευαγγελιστού, τελέσθηκε πανηγυρική θ. Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Θεολόγου και συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, μετά πολλών πρεσβυτέρων και διακόνων.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε θερμώς όλους τους παρευρισκομένους για την αγάπη και τον σεβασμό στο ταπεινό του πρόσωπο, το πρόσωπο ενός Επισκόπου της Εκκλησίας μας και απηύθηνε μήνυμα ενότητος και συναντίληψης. Τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβ., πως «Δεν υπάρχει ουδείς λόγος για διαιρέσεις» και σημείωσε πως «κανείς δεν είναι αυτάρκης, όλοι έχουμε την ανάγκη της παρουσίας, της συναντίληψης και κυρίως της προσευχής του πλησίον μας, καθώς είμεθα μέλη της μεγάλης οικογένειας του Χριστού. Η Εκκλησία, η μητέρα μας Εκκλησία, ετόνισε, είναι παράγοντας δυνατής ελπίδος, σταθερότητος και ενότητος για τον τόπο μας, είναι μια μεγάλη αγκαλιά στην οποία οι πάντες χωρούν. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και για την Πατρίδα μας, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί».

Ακολούθως ο Σεβ., επιθυμώντας να επιβραβεύσει και να επαινέσει την φίλεργη και φιλότιμη διακονία του ευλαβεστάτου ιεροδιακόνου Δαυϊδ Σταυρινού, του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος ευχήθηκε σε όλους πατρικώς, κάθε ευλογία του Θεού και δέχθηκε τις ευχές του ευαγούς Κλήρου, των μοναχών και του λαού, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Με αγρυπνία γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Καισαριανής: «Πολλοί άθεοι στον τόπο μας πιστεύουν πως μπορούν να καταργήσουν τον Θεό»

Αναστασιος Βόπης

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας