Ενοριακά

Τα λαμπρά εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών.

Tα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, τον οποίο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ασπρολούπος και πλήθος ιερέων.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων τρεις φορές πέριξ του Ναού, με τη μαζική συμμετοχή των πιστών και εν συνεχεία το τελετουργικό έλαβε χώρα στην Αγία Τράπεζα. Εκεί τοποθετήθηκαν τα Άγια λείψανα, ενώ ακολούθησε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας της Τράπεζας και τέλος το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

Με το πέρας του τελετουργικού, τελέστηκε και η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασμένο πλέον θυσιαστήριο, προεξάρχοντος του κ. Αθηναγόρα, ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο των σημερινών Ευαγγελίων. Την επιθυμία του Χριστού να μάθει από τους μαθητές του ποιός είναι, την αναγνώριση της μητέρας του από μία γυναίκα και τη σπουδαιότητα της προσωπικότητας, τόσο του ίδιου, όσο και της μητέρας του και τέλος την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του προς τους Ιουδαίους.

«Μαρτυρήσαμε με την τελετή των εγκαινίων, πως ο Χριστός είναι ο λυτρωτής του Θεού, η Παναγία εκείνη που τον γέννησε και έφερε τη σωτηρία στον κοσμο και καταλήγουμε με την ίδια βεβαιότητα πως, ο Χριστός είναι ο Ποιμένας μας και εμείς τα πρόβατα του».

Στους πιστούς μετά το πέρας της ακολουθίας μοιράστηκε ως ευλογία μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου ως ενθύμιο από τα εγκαίνια.

Η ακολουθία μεταδόθηκε από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ectv.gr 

Related posts

Αρχιερατικό συλλείτουργο στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Εγκαίνια έκθεσης για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό στο Ίλιον

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ: Η Τελετή Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

ECTV Εκκλησιαστική Τηλεόραση

Ο Εσπερινός των εγκαινίων στον Άγιο Γεώργιο στις Αχαρνές

Σπύρος Παπαγεωργίου

Έκθεση ζωγραφικής για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό στη Μητρόπολη Ιλίου

Γραφείο Ρεπορτάζ

Δείτε την Κυριακή στο Orthodoxia.Info τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

ECTV Εκκλησιαστική Τηλεόραση