Image default
Ενοριακά

Τα λαμπρά εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αχαρνών.

Tα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, τον οποίο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ασπρολούπος και πλήθος ιερέων.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων τρεις φορές πέριξ του Ναού, με τη μαζική συμμετοχή των πιστών και εν συνεχεία το τελετουργικό έλαβε χώρα στην Αγία Τράπεζα. Εκεί τοποθετήθηκαν τα Άγια λείψανα, ενώ ακολούθησε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας της Τράπεζας και τέλος το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

Με το πέρας του τελετουργικού, τελέστηκε και η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασμένο πλέον θυσιαστήριο, προεξάρχοντος του κ. Αθηναγόρα, ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο των σημερινών Ευαγγελίων. Την επιθυμία του Χριστού να μάθει από τους μαθητές του ποιός είναι, την αναγνώριση της μητέρας του από μία γυναίκα και τη σπουδαιότητα της προσωπικότητας, τόσο του ίδιου, όσο και της μητέρας του και τέλος την επιβεβαίωση της ταυτότητάς του προς τους Ιουδαίους.

«Μαρτυρήσαμε με την τελετή των εγκαινίων, πως ο Χριστός είναι ο λυτρωτής του Θεού, η Παναγία εκείνη που τον γέννησε και έφερε τη σωτηρία στον κοσμο και καταλήγουμε με την ίδια βεβαιότητα πως, ο Χριστός είναι ο Ποιμένας μας και εμείς τα πρόβατα του».

Στους πιστούς μετά το πέρας της ακολουθίας μοιράστηκε ως ευλογία μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου ως ενθύμιο από τα εγκαίνια.

Η ακολουθία μεταδόθηκε από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ectv.gr 

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Αγία Ματρώνα Νέας Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Αλεξανδρείας: «Όσα είδα και άκουσα, θα τα μεταφέρω στον Οικουμενικό Πατριάρχη»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού με το παλαιό ημερολόγιο στη Μητρόπολη Ιλίου

Γραφείο Ρεπορτάζ

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης

Σπύρος Παπαγεωργίου

«Εις μνημόσυνον αιώνιον έσται δίκαιος»

Σπύρος Παπαγεωργίου