Ελλάδα

Τέλεσε Θεία Λειτουργία για τους κρατούμενους των φυλακών Κορίνθου

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στο Ι. Σπήλαιο, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου, στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Λουτράκι, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, υπέρ των νεαρών κρατούμενων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, σε θερμό κλίμα, συζήτησε με τους νέους και τους διηγήθηκε το ιστορικό της Ιεράς Μονής, τους βίους των Οσίων Παταπίου και Υπομονής και τους νουθέτησε δίδοντάς τους χρήσιμα παραδείγματα για το μέλλον και την ζωή τους.

Τους νεαρούς κρατούμενους συνόδευαν, η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου-Βασιλοπούλου Ξένη, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κορίνθου κ. Σταθουλοπούλου Ευγενία, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου κ. Τσουρέκης Αντώνιος, ο Αρχιφύλακας του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου κ. Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Κορίνθου κ. Μπονάρος Σταύρος, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Κορίνθου κ. Χρυσικού Ειρήνη, η Αρεοπαγίτης κ. Υφαντή Δήμητρα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λεχαίου, κ. Σταυροπούλου Μαργαρίτα, ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Κορίνθου κ. Σαμαράς Βασίλειος, ο Δάσκαλος του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, κ. Λέκκας Δημήτριος, ο Ανθυπαστυνόμος Επικεφαλής Εξωτερικής Φρουράς κ. Πιστεύος Νικόλαος και ο Ανθυπαστυνόμος κ. Ασπρούδης Απόστολος.

Η όμορφη και σεμνή αυτή συναναστροφή ολοκληρώθηκε με την απόδοση μικρών ευλογιών στους νεαρούς κρατούμενους και στην επίσημη συνοδεία τους από τον σεπτό Ποιμενάρχης μας και την Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη.

Related posts

Ψήφισμα της Μητροπόλεως Λέρου για τα Θρησκευτικά

Ψήφισμα κληρικών της Μητροπόλεως Εδέσσης

Ψήφισμα κληρικών της Μητροπόλεως Αιτωλίας: «Ποδοπατείτε το Σύνταγμα της Χώρας μας»

Ψηφιοποιείται η βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Ψηλά Αλώνια: Δέηση για τον εθνεγέρτη ιεράρχη Παλαιών Πατρών Γερμανό

Χωρίς τις ρίζες της πίστης και του Ελληνισμού δεν έχουμε καρπούς