Μέση Ανατολή

Συνάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας με προκαθημένους άλλων ομολογιών

Ο Συρορθόδοξος (συροϊακωβίτης) Πατριάρχης Ιγνάτιος Εφραίμ Β΄, ο Αρμένιος Πατριάρχης Κιλικίας Αράμ, ο Πατριάρχης των Κοπτών της Αιγύπτου Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Αντιόχειας, Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων της Μελχίτικης Καθολικής Εκκλησίας Γιουσέφ Αλ-Άμπσι και ο Πατριάρχης Αντιόχειας & πάσης Ανατολής Ιωάννης συμμετείχαν σήμερα το πρωί στα εγκαίνια της νέας πατριαρχικής έδρας των ΣυριΟρθοδόξων στην Αλ Ατασάνα.

Στην τελετή εκλήθησαν και παρέστησαν οι προκαθημενοι όλων των ομολογιών, πολιτική ηγεσία καθώς ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Ιωάννης υποδέχθηκε τον Συρορθόδοξο Πατριάρχη Ιγνάτιο Εφραίμ Β΄, τον Αρμένιο Πατριάρχη Κιλικίας Αράμ και τον Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου Θεόδωρο στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία στη Σουάγια.

Στη συζήτηση τέθηκε η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τρόποι για την ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ όλων των Ανατολικών Εκκλησιών. Οι Προκαθήμενοι υπογράμμισαν την κεντρική θέση που είναι η χριστιανική παρουσία και προσευχήθηκαν για τη σταθερότητα στο Λίβανο και την ειρήνη στη Συρία.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Βηρυτού Ηλίας, Τύρου και Σιδώνος Ηλίας, Σελευκείας Αντώνιος, Σεργιουπόλεως Ιωάννης και Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνος.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κοινό ανακοινωθέν Προκαθημένων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Κύπρου

Αναδημοσίευση

Συλλείτουργο Πατριάρχη Αντιοχείας με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Μητρόπολη Λεμεσού για τα 1400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επισκέφθηκε τον τραυματία Επίσκοπο Χρυσουπόλεως

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας «συνάντησε» τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Aντιοχείας: «Η επίσκεψή μας είναι μήνυμα ειρήνης και ενιαίας μαρτυρίας στον κόσμο»

Σπύρος Παπαγεωργίου