Ευρώπη

Στην Πολωνία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Στην Βαρσοβία βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Πολωνίας,.

Τον προκαθήμενο του Αλεξανδρινού Θρόνου υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα και στη συνέχεια συνόδευσαν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στην πρωτεύουσα, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Σάββας.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Αρχιμανδρίτης κ. Σίλβεστρος.

Ακολούθησε Δοξολογία ενώ ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας καλωσόρισε τον Πατριάρχη Θεόδωρο εκφράζοντας την χαρά του για την έλευση του προκαθημενου του δευτερόθρονου Πατριαρχείου, προσφέροντάς του μια εικόνα της Αγίας Μαγδαληνής, προστάτιδας του καθεδρικού ναού.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε τον κ. Σάββα για τον θερμή υποδοχή, σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του πραγματοποιείται με πνεύμα αδελφοσύνης ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του στο αλεξανδρινό θρόνο, των ερημίτων αγίων Αντωνίου και Παχωμίου.

Στο τέλος της Δοξολογίας, απονεμήθηκε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας το βραβείο Χέρια του Ελέους 2018 για την ανεκτίμητη συμβολή του στην ανάπτυξη της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας θα συνεχιστεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε περιοδεία σε Γκάνα, Σιέρρα Λεόνε και Ακτή Ελεφαντοστού

Μόσχας σε Αλεξανδρείας: «Ευγνώμων για την στήριξη της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αλεξανδρείας: «Η θυσία ενός Πατριάρχη είναι το κλειδί γιά την επιτυχία»

Αλεξανδρείας: «Όσα είδα και άκουσα, θα τα μεταφέρω στον Οικουμενικό Πατριάρχη»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Αλεξανδρείας αναγνωρίζει εμμέσως τον Ονούφριο ως προκαθήμενο Ουκρανίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πρωτοβουλία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κατά της κίνησης του Οικουμενικού Πατριάρχη για Αυτοκέφαλο στην Ουκρανία

Ανδρέας Λουδάρος