Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:57

Στην Επισκοπή Μοζαμβίκης γιόρτασαν παραδοσιακά το Πάσχα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε αναστάσιμο και πανηγυρικό κλίμα το πρωί της Κυριακής τού Πάσχα τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, ο Εσπερινός της Αγάπης χοροστατούντος του οικείου Επισκόπου κ Χρυσοστόμου και την συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π.Χρήστου Sitoe.

Ανεγνώσθη η Ευαγγελική περικοπή σε 5 γλώσσες, Ελληνικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Αγγλικά και Αραβικά. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Θεοφιλέστατος μοίρασε σε όλους ευλογημένα Πασχαλινά αυγά και τσουρέκια και από μία Εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Παρέστησαν οι Πρέσβεις της Ρωσίας κ Alexander Surikov της Αιγύπτου κ Sayed Ibrahim Okai της Βενεζουέλας κ Marlon Jose Pena Labrador ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μοζαμβίκη κ Γεράσιμος Μαρκετος ο εκπρόσωπος της Κύπρου κ. Μακρόπουλος καθώς και μέλη της Ελληνικής Παροικίας και πολλοί Ρώσοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Ουκρανοί, Αραβοφωνοι, Αιθιοπες και Μοζαμβικανοί πιστοί.

Ακολούθησε δωρεάν πλουσιο Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο Ιεραποστολικό κέντρο της Επισκοπής το οποίο προσέφεραν οι Έλληνες του Μαπούτο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ