Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:20

Παρευρέθηκε σε συγκέντρωση εθνικιστών που έκαψαν την ελληνική σημαία, ενώ μίλησε για την «κατεχόμενη Μακεδονία»

Πρόκληση από Σκοπιανό μητροπολίτη: “Κάθε εκατοστό της «μακεδονικής» γης έχει το αίμα των προγόνων μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Άλλαξαν το όνομα Voden (Έδεσσα), άλλαξαν το όνομα Lerin (Φλώρινα), άλλαξαν το όνομα Solun (Θεσσαλονίκη) και τώρα θέλουν ολόκληρη η μακεδονική γη μας να αλλάξει όνομα και να αποκτήσει προσθήκη».
Τα παραπάνω προκλητικά, αποκαλώντας ελληνικές πόλεις με σλαβικές ονομασίες, δήλωσε ο μητροπολίτης της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων Αγαθάγγελος, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης στα Σκόπια, κατά της αλλαγής των συνομιλιών με την Ελλάδα για την αλλαγή ονομασίας.

Σύμφωνα με το σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο Μakfax, o μητροπολίτης της επαρχίας Ποβαρντάρσκας (Κοιλάδας Βαρδαρίου), πολλοί τον αποκαλούν και «Άνθιμο» των Σκοπίων, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες», συνδέοντάς τους ακόμη και με την … Αγία Γραφή. «Η χώρα μας είναι «Μακεδονία» και αναφέρεται στη Βίβλο. Τώρα κάποιοι θέλουν τη σβήσουν. Κανένας από αυτούς όμως που θέλουν να μας αφανίσουν δεν υπάρχει στην Βίβλο» δήλωσε, συνεχίζοντας προκλητικά:

«Αξιοπρέπεια είναι να διασφαλίσουμε το όνομα «Μακεδονία», την «μακεδονική» μας ταυτότητα, το ενιαίο σύστημα στη «μακεδονική» γη μας, μομφή κατά των Αλβανών των Σκοπίων, και η Αγία «μακεδονική» Εκκλησία μας. Εμείς, οι «Μακεδόνες», γεμάτη με μεγάλη αγάπη, με μεγάλη υπομονή, με μεγάλη συμπόνια, λέμε «ΟΧΙ», Η «Μακεδονία» είναι η χώρα μας, η πατρίδα μας, η ψυχή μας. Το όνομα της χώρας είναι το όνομα της «μακεδονικής» εκκλησίας, η ψυχή του «μακεδονικού έθνους».

Αν και τις προηγούμενες μέρες ΜΜΕ των Σκοπίων, παρουσίαζαν τον Αγαθάγγελο, ως κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, εν τούτοις ο ίδιος αρκέστηκε να παραβρεθεί στη συγκέντρωση μπροστά από το κοινοβούλιο, που εθνικιστές έκαψαν την ελληνική σημαία.

Ο σχισματικός μητροπολίτης, που επευφημήθηκε από το πλήθος, μίλησε ευθέως για «κατεχόμενη» από την Ελλάδα και την Βουλγαρία «Μακεδονία», που χωρίστηκε σε τρία μέρη. Ουσιαστικά όσα πρεσβεύει το ιδεολόγημα του ψευτομακεδονισμού. «Ο πόνος των «Μακεδόνων» είναι μεγάλος και συνεχίζεται. Η αγαπημένη μας χώρα «Μακεδονία» χωρίστηκε σε τρία μέρη. Του Αιγαίου, του Πιρίν και του Βαρδάρη. Ευχαριστούμε τον θεό που διατηρήσαμε ελεύθερο το κομμάτι του Βαρδάρη, έτσι ώστε εμείς, ως έθνος «μακεδονικό» να ζήσουμε ελεύθεροι διατηρώντας τις μνήμες των προγόνων μας, που βρίσκονται στην «μακεδονική» γη μας» δήλωσε, καταλήγοντας προκλητικά : «Κάθε εκατοστό της «μακεδονικής» γης, τόσο στο Πιρίν όσο και στο Αιγαίο, είναι βυθισμένο στο «μακεδονικό» αίμα. Κάθε πέτρα που θα σηκώσετε θα ακούσετε την κραυγή από το αίμα που έχυσαν οι πατεράδες μας και οι προγονοί μας»

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ