Ελλάδα

Προτροπή Μητροπολίτη Πατρών σε νέο κληρικό: Να θυσιασθείς αν χρειαστεί για την πίστη

Την χειροτονία νέου διακόνου τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, κατά τον εορτασμό της 54ης επετείου από την επανακομιδη της κάρας του Αποστόλου Ανδρέα από τη Ρώμη στην Πάτρα.

Ο κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του προς τον νέο κληρικό, ανέφερε τους αγώνες της Εκκλησίας για την απελευθέρωση του Γένους και τους χιλιάδες μάρτυρες και ομολογητές της πίστεως που θυσιάσθηκαν και προέτρεψε τὸν νέο Διάκονο να μιμηθεί τοὺς Μάρτυρες καὶ τους ομολογητές τῆς Ἐκκλησίας και αν χρεισθεί να θυσιασθεί και ο ίδιος για την πίστη και τὴν Πατρίδα.

Χρησιμοποίησε μάλιστα τους λόγους του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά «…Πάντοτε κατὰ τοὺς ἀγῶνας τοῦ Ἔθνους μας προῒστατο ἡ Ἐκκλησία. Ἔτσι τώρα πρὸ πάντων, στὴν Μακεδονία ὃτε κατ’ Αὐτῆς κυρίως στρέφονται ἐπιθέσεις τῶν ἐχθρῶν, ἡ Ἐκκλησία καὶ πάλιν θὰ προστατεύσῃ τὸν ἀγῶνα…» Αλλά και του Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, ὁ οποίος στὴν εξόδιο ακολουθία τοῦ Αἰμιλιανοῦ Γρεβενῶν, μεταξὺ άλλων, εἶπε: «Ὅταν Ἀρχιερεῖς καίωσιν ἑαυτοὺς ὡς λαμπάδας ἐνώπιόν τοῦ εἰδώλου τῆς Πατρίδος, ὁ δὲ μαρτυρικὸς θάνατος των γίνεται ζωῆς καὶ δόξης ὑπόθεσις καὶ θεμέλιον ἁγιωτέρου βίου.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Αρχιερατικό συλλείτουργο και χειροτονία διακόνου στα Τρίκαλα

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Ας πουν ό,τι θέλουν, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου»

Σπύρος Παπαγεωργίου

54η επέτειος από την κοίμηση του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου

Ι.Μ. Πατρών

Ομαδική βάπτιση παιδιών Ρομά στην Μητρόπολη Πατρών

Ι.Μ. Πατρών

Ένας ακόμη κληρικός στο γεώργιο της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος

Χειροτονία διακόνου στη Μονή Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής

Γραφείο Ρεπορτάζ