Πολιτική

Ποροσένκο: Ο Τόμος θα σημάνει την πτώση της «Τρίτης Ρώμης»

Στην ενίσχυση της ενότητας στην Ουκρανία, θα συμβάλλει η αυτοκεφαλία της Εκκλησίας δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Κοινοβούλιο για την εσωτερική και εξωτερική κατάσταση της Ουκρανίας το 2018.

Όπως τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος οι εκπρόσωπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ και Μητροπολίτης Έντμοντον Ιλαρίων, οι οποίοι έφτασαν στο Κίεβο, έχουν ήδη αναφέρει ότι η διαδικασία χορήγησης αυτοκεφάλου στην Ουκρανία έχει φτάσει στο τέλος.

«Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα εγκριθεί και πότε θα φτάσει στο Κίεβο, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο τροχός αυτής της ιστορίας έχει γυρίσει και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει» είπε ο Πρόεδρος Ποροσένκο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το κράτος δεν θα παρεμβαίνει πλέον στις εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας, ιδιαίτερα ενός ξένου κράτους.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε ότι «η σημασία του αυτοκεφάλου ξεπερνά την Ουκρανία. Αυτή είναι η πτώση της Τρίτης Ρώμης ως παλαιότερου αιτήματος της Μόσχας για την παγκόσμια ηγεμονία, γιατί η αυτοκρατορία χάνει έναν από τους τελευταίους μοχλούς» ενώ πρόσθεσε ότι «η δική μας αυτοκέφαλη εκκλησία είναι μια εγγύηση πνευματικής ελευθερίας. Αυτό είναι το κλειδί για την κοινωνική αρμονία.»

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Μόσχας: «Η απόλυτη πλειοψηφία των Ορθοδόξων υποστηρίζει τις αποφάσεις μας»

Η ROCOR σταμάτησε την Ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Έχει υπονομεύσει η Μόσχα την ικανότητά της να προκαλέσει Σχίσμα στην Ορθοδοξία;

Η Ουκρανική Βουλή παραχώρησε ναό στο Κίεβο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μαυροβουνίου: «Το Φανάρι κάνει κατάχρηση της θέσης του»

Σπύρος Παπαγεωργίου

O θεσμός της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία