Κόσμος

Πατριάρχης Γεωργίας: «Η Εκκλησία ήταν και θα είναι πολιτικά ουδέτερη»

Κάλεσμα στον κλήρο της Γεωργιανής Εκκλησίας να αποφύγει πολιτικές δηλώσεις ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογές, έκανε ο Πατριάρχης Ηλίας.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας επισημαίνει πως «Οι ιερείς καλούνται να είναι ειρηνευτές, όχι πολιτικοί που διαιρούν τον λαό. Η Εκκλησία ήταν πάντα και θα είναι πολιτικά ουδέτερη, ενωτική δύναμη προς το έθνος».

Οι εκλογές στη Γεωργία προγραμματίζονται για τις 28 Οκτωβρίου και τις τελευταίες ημέρες αρκετοί μητροπολίτες έχουν κάνει δηλώσεις στα γεωργιανά μέσα ενημέρωσης, προτρέποντας τους πιστούς να μην ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο, υποστηριζόμενο από το κυβερνών κόμμα.

Το γεγονός αυτό έχει στρέψει μερίδα των Μέσων εναντίον της Εκκλησίας, λέγοντας ότι καθοδηγεί κομματικά τους πιστούς.

«Δυστυχώς, πολλοί κληρικοι έχουν κάνει δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου σε σχέση με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και ταυτόχρονα έχουν μιλήσει δημοσίως λανθασμένα για αυτό ή εκείνο το πολιτικό πρόσωπο», αναφέρει η δήλωση του Πατριάρχη Ηλία.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Πατριάρχης Γεωργίας: Συναντήθηκε με Βολοκολάμσκ και περιμένει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Πατριάρχης Γεωργίας ευλόγησε τα παιδιά με σύνδρομο Down

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ψήφισε στις Προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου

Αναδημοσίευση

Υπέρ της υποψηφιότητας Αναστασιάδη ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Αναδημοσίευση

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στην Τιφλίδα της Γεωργίας

Στην Γεωργία ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος

Ι.Μ. Κισάμου