Ευρώπη Κόσμος Μέση Ανατολή

Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για την προστασία των Χριστιανών από τους Τζιχαντιστές έκανε ο Ν. Μαριάς

Παρέμβαση για την προστασία των Χριστιανών από τη μήνιν των τζιχαντιστών έκανε στις 29/4/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως εεΕσήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «οι διώξεις και οι σφαγές των Χριστιανών σε διάφορα μέρη του κόσμου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Τελευταίο κρούσμα η αποτρόπαια σφαγή 147 Χριστιανών φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα στην Κένυα από την αλ Σαμπάαμπ, που έχει τη βάση της στη Σομαλία. Οι τζιχαντιστές του ISIS, της Μπόκο Χαράμ και της αλ Σαμπάαμπ εντείνουν τις επιθέσεις τους κατά των Χριστιανών στη Συρία, τη Λιβύη, την Κένυα, τη Νιγηρία και σε άλλα μέρη του κόσμου».

Ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Βεβαίως οι τζιχαντιστές δρουν και κατά των Μουσουλμάνων στις διάφορες αραβικές χώρες. Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να προκαλέσουν θρησκευτικούς πολέμους, που όπως γνωρίζουμε, ιστορικά ήταν ιδιαίτερα αιματηροί. Όμως τα αίτια των συγκρούσεων στην Κένυα και στο Κέρας της Αφρικής δεν έχουν θρησκευτική βάση. Οφείλονται στη φτώχεια, την αρπαγή των γαιών, στην υπερεκμετάλλευση Χριστιανών και Μουσουλμάνων από τα διάφορα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Διερωτώμαι άραγε αν η θεωρία της σύγκρουσης των πολιτισμών που αναπτύχθηκε πριν μερικές δεκαετίες ήταν μια πρόβλεψη ή μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Related posts

«Ορέστεια 2018» στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Σερρών Θεολόγος: «Η Μακεδονία υπήρξε ανέκαθεν ο προμαχώνας της Ελλάδος»

Ι.Μ. Δημητριάδος

Το Γενέσιο του Προδρόμου στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Ι.Μ. Λαγκαδά

Κορωνείας: «Ο έλεγχος πρέπει να αρχίζει από τον εαυτό μας»

Η μνήμη του Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου στο Ξηρόμερο

Εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος