Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλό του

Την Κυριακή των Μυροφόρων 22 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της γενετείρας του Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ιερούργησε στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και άλλων Κληρικών με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ο οποίος εόρτασε και τα ονομαστήριά του, αφού έλαβε το όνομα Νικόδημος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου, του νυκτερινού μαθητού του Χριστού και Μυροφόρου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι κοινώνησαν και των Αχράντων Μυστηρίων, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, προτρέποντας, μεταξύ άλλων, τους χριστιανούς, όπως οι Μυροφόρες ήλθαν «λίαν πρωί» επί το Μνήμα, έτσι και όλοι να «ορθρίζωμεν» «όρθρου βαθέος και, αντί μύρου», να προσφέρουμε προσευχή στον Θεό, για όλο τον κόσμο.

Παράλληλα ευχήθηκε εγκάρδια στον πρώτο του πνευματικό υιό και πρώτο συνεργάτη στο έργο της διοικήσεως και της ποιμαντικής της Ιεράς Μητροπόλεως, τον εορτάζοντα π. Νικόδημο, να αυξάνει τα χαρίσματα που ο Θεός του προσέφερε και με την ζωή και τους λόγους του, να συνεχίσει να προσφέρει «μύρα» αγάπης και πίστεως, σε όσους έρχονται σε καθημερινή συναναστροφή μαζί του.

Ο π. Νικόδημος ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του προς το πρόσωπό του αλλά και την ευρύτατη καρδιά του που χωρά τους πάντες, καθώς και όλους τους συλλειτουργήσαντες πατέρες και τους χριστιανούς, ενώ ζήτησε από όλους να προσευχηθούν και για τον απαχθέντα προ πέντε ετών τέτοια ημέρα, Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο οποίος έκτοτε αγνοείται.

Στην Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως, έψαλλαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και κ. Αλέξανδρος Βουρής.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας

Η στήριξη στους πυρόπληκτους και οι αλλαγές στον νόμο για τα Ησυχαστήρια απασχόλησαν τη σημερινή ΔΙΣ

Γραφείο Ρεπορτάζ