Ενοριακά

Ο Μητροπολίτης Ρουάντας στο Άργος για την εορτή της Αγίας Μαρίνας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέο Ροεινού στην Αργολίδα του Δήμου Ναυπλιέων.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας Ιννοκέντιος ,από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, πλαισιωμένος από ιερείς από τις γύρω περιοχές της Αργολίδος.

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Οι παππούδες τους δεν έφεραν πολλά πράγματα μαζί τους παρά μερικές εικόνες από την γενέτειρα τους, μεταξύ αυτών και της Αγίας Μαρίνας ,έτσι αποφάσισαν να χτίσουν μία εκκλησία αφιερωμένη στην χάρη της .

Με τις ευχές και ευ­λο­γίες του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Αργολίδος Νεκταρίου επισκέφθηκε το νέο Ροεινό ο Α­φρι­κα­νός Ε­πί­σκο­πος Μπου­ρούν­τι και Ρου­άν­τας Θεοφιλέστατος Ιν­νο­κέν­τι­ος , ο ποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ιερέα του νέου Ροεινού π. Χρήστο Ιωαννίδη.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας , παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου προς ευλογία του τόπου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές του Δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτριο Κωστούρο, οι βουλευτές Αργολίδος Ιωάννης Αδριανός και Γ.Μανιάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Σταύρος Γαβρήλος κα.

Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας

Η Επισκοπή ιδρύθηκε το 2009 και περιλαμβάνει τα κράτη Μπουρούντι και Ρουάντα. Στο Μπουρούντι υπάρχουν τρεις Ιεροί Ναοί, 5 Ιεραποστολικά Κέντρα, Ιατρεία, Νοσοκομείο, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Κατηχητικά Σχολεία. Στη Ρουάντα γίνονται προσπάθειες για την έναρξη του Ιεραποστολικού Έργου.

Related posts

Αρχιερατική θεία λειτουργία στο Ναύπλιο για τον Άγιο Λουκά

Βαγγέλης Μπουγιώτης

Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Λουκά του ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου

Βαγγέλης Μπουγιώτης

Ο Μητροπολίτης Καμερούν στο ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Άργος

Η πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο

Ο Μητροπολίτης Καμερούν ομιλητής σε ημερίδα στο Ναύπλιο

Τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Άννης από το Άγιο Όρος στο Ναύπλιο