Ελλάδα

Ο μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος στον Δήμαρχο Καλάματας

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες ο μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος (Μιχαλέας), γέννημα και θρέμμα της Καλαμάτας. 

Ο κ. Γεράσιμος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επίσκεψη αυτή, έπειτα από απουσία πολλών ετών από τη γενέτειρά του, και επισήμανε προς το δήμαρχο ότι βρίσκει την Καλαμάτα πανέμορφη.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Μητρόπολη της οποίας προΐσταται θα ξεκινήσει μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την Ελλάδα, που θα περιλάβει και στενή συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Με το δήμαρχο, που ενημέρωσε τον κ. Γεράσιμο για την κατάσταση και τις προοπτικές της Καλαμάτας, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο Π. Νίκας προσέφερε στο μητροπολίτη αντίγραφο της «Προκηρύξεως προς τον αμερικανικόν λαόν», που απεστάλη από την Καλαμάτα το Μάιο του 1821 διατρανώνοντας τη βούληση των Ελλήνων να ελευθερωθούν και ζητώντας συμπαράσταση, άλλες εκδόσεις του Δήμου Καλαμάτας και βιβλία των Γενικών Αρχείων του Κράτους για την Καλαμάτα από τα μέσα του 19ου μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, καθώς και για το Κοιμητήριο Καλαμάτας.

Η Ιερά Μητρόπολις Αγίου Φραγκίσκου υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, έχει ποίμνιο περίπου 130.000 Ορθοδόξων Χριστιανών και τη διαποιμαίνει από το 2005 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεράσιμος, ο οποίος σπούδασε και ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα στις ΗΠΑ, παράλληλα με το ιερατικό στάδιο, πριν εκλεγεί μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου.

Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Εγκαίνια ναού στις Ροβιές από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου

Ι.Μ. Χαλκίδος

Συλλυπητήρια από Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Μητροπόλεις στις οικογένειες των θυμάτων

Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου: «Δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένη την ελευθερία που απολαμβάνουμε»

Αναδημοσίευση

Στην Αμερική ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος

Ι.Μ. Κισάμου

Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου: «Ο Σικάγου Ιάκωβος αγαπούσε και σεβόταν την Μητέρα Εκκλησία»

Αναδημοσίευση

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Πρόσκληση στον ΠτΔ για την παμμεσηνιακή εορτή της Υπαπαντής

Ι.Μ. Μεσσηνίας