Ενοριακά

Ο εσπερινός εγκαινίων στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης

Με αισθήματα χαράς και με κάθε επισημότητα τελέσθηκε απόψε ο Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης.

Προηγήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων τα οποία εκόμισε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνων, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Εν συνεχεία τα άγια λείψανα εναποτέθηκαν στο Άγιο Δισκάριο, επάνω στην Αγία Τράπεζα όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων.

Ακολούθησε ο αναστάσιμος εσπερινός, ψαλλουμένης και της ειδικής Ακολουθίας των εγκαινίων, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος κ. Συμεών, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτη κ. Ιωάννη.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στα εγκαίνια του Ναού που θα πραγματοποιηθούν αύριο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο εγκαινισμος του Ναού είναι μία ευκαιρία και για τα δικά μας εγκαίνια. Να αναθεωρουμε την έκβαση της ζωής μας. Τα λάθη μας να γίνονται όχημα. Τα εγκαίνια του Ναού να είναι ένα ενθύμιο μία διαρκής υπενθύμιση, ώστε να ανανεώνουμε καθημερινά το σκοπό της ύπαρξής μας».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης τόνισε τη μεγάλη σημασία των εγκαινίων ενός Ναού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε παλαιότερες στιγμές του Ναού, αλλά και γενικότερα της περιοχής της Πεντέλης τα πρώτα χρόνια της ιερατείας του.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Η επίσημη Δοξολογία για τον Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Να γίνουμε συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες στην ζωή του άλλου»

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Συγκίνηση στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών – Νέος προϊστάμενος ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου

Μαρκος Παπαγεωργίου

Με αγρυπνία γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πανήγυρη της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής στη Νέα Πεντελη