Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:29

Ολοκληρωθηκαν οι εορτασμοί στη Ν. Φιλαδέλφεια με συνθήματα προς την Παναγία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με το σύνθημα της σημερινής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στον Καθεδρικό Ναό της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ υπογράμμισε ότι “Πάνω στους τοίχους γράφονται πολλά και διάφορα συνθήματα. Το σύνθημα με το οποίο πρέπει να φύγουμε σήμερα απο εδώ, είναι “Παναγία μας, βοήθησέ μας να αγαπήσουμε τον Υιό σου. Αν αγαπήσουμε τον Θεό θα αγαπήσουμε και τον άνθρωπο, την δημιουργία και θα αλλάξει ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Αν αγαπήσουμε τον Θεό, θα αγαπήσουμε και τον εαυτό μας. Αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας δεν θα καταλάβουμε την σημασία της ανθρώίνης αξίας, σε μια εποχή απάνθρωπη όπου τα αισθήματα τείνουν να αντικατασταθούν από την φιλοδοξία και τον ανταγωισμό”.

Νωρίτερα σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθως εψάλλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προ του ανθοστόλιστου Επιταφίου. Χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και του Επιταφίου με το, εκ Μικράς Ασίας προερχόμενο, κεντητό σώμα της Παναγίας. Με τον τρόπο αυτόν ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ