Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Ξεκίνησε τις εργασίες της πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του νεότερου τη τάξει μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στο καθολικό της Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιασθούν οι Εισηγήσεις α) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου με θέμα: «Το Μεταναστευτικόν Πρόβλημα: ποιμαντική και κοινωνική αντιμετώπισις αυτού» και β) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου με θέμα: «Το Δημογραφικόν Πρόβλημα». Μετά το διάλειμμα θα διεξαχθεί συζήτηση επί των δύο Εισηγήσεων.

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι εισηγήσεις των α) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την ενότητα του ελληνικού λαού σήμερον» και β) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με θέμα: «Η θεολογική κρίσις σήμερον και αι επιπτώσεις αυτής εις την καθημερινότητα της εκκλησιαστικής ζωής». Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα γίνει κατ’ αρχάς η ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων, στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Related posts

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι εκλογές των νέων Ιεραρχών με το φακό του orthodoxia.info

ΒΙΝΤΕΟ: Το Μεγάλο Μήνυμα των νέων Ιεραρχών

Ανδρέας Λουδάρος

Τα μικρά μηνύματα των νέων Ιεραρχών

Εξελέγησαν δυο νεοι βοηθοί επίσκοποι στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ανδρέας Λουδάρος

Αρχιεπίσκοπος: «Εργάσθηκα στο τρίπτυχο «ενότητα, αγάπη, προσφορά»

Εκκλησία της Ελλάδος

ΒΙΝΤΕΟ: Προσπάθησαν να μπουν στο κτιριο της Ι. Συνόδου γιατί δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα της εκλογης

Ανδρέας Λουδάρος