Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:36

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ info”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του μοναδικού ειδησεογραφικού περιοδικού στο χώρο του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ. Εξειδικευμένοι συντάκτες και αρθρογράφοι καταγράφουν και αναλύουν τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την Εκκλησία και τις σχέσεις της με την Πολιτική και τη Διπλωματία.

Σε αυτό το τεύχος, το «ΟΡΘΔΟΞΙΑ info» βάζει το δάκτυλο εις τον «τύπον των ήλων» και αναλύει το προσκήνιο και το παρασκήνιο των γεγονότων που οδήγησαν στην έξοδο του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας.

Επισκεφθήκαμε το ΑΠΘ και μιλήσαμε με τους πρώτους «τολμηρούς». Τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους της Θεολογικής Σχολής που για πρώτη χρονιά ξεκίνησαν την κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών παρά τις αντιδράσεις.

Μιλήσαμε με την καθηγήτρια Τόνια Μοροπούλου, τη γυναίκα που έστρεψε πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν σήκωσε την πλάκα πάνω από το σημείο όπου ετάφη ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα.

«Όταν η Ιεραρχία ακύρωσε τα θέλω» των μητροπολιτών που ζητούσαν να τους διαδεχθούν δικοί τους άνθρωποι.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

Δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο μιλούν στην Σοφία Καρεκλά για όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ

Βλάσιος Φειδάς
Ο ομ. καθηγητής του ΕΚΠΑ που συνέταξε τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, γράφει για το ζήτημα του χωρισμού Εκκλησίας Κράτους.

Σωτήρης Μητραλέξης
Ο καθηγητής του Istanbul Sehir University αναλύει τους αυτοσχεδιασμούς στο ζήτημα της μισθοδοσίας του Κλήρου στην Ελλάδα

Αναστάσιος Βαβούσκος
Ένα άρθρο του γνωστού διδάκτορα του Κανονικού Δικαίου για το αμετάθετο των μητροπολιτών με βάση την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928… που θα συζητηθεί.

Κωνσταντίνος, Μητροπολίτης Σιγκαπούρης
Ο μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την μακρινή Ασία, αναρωτιέται «Τί Εκκλησία θέλουμε;».

Άνθιμος, Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως
Ο Θρακιώτης ιεράρχης ζητά ψυχραιμία στην διαχείριση του θέματος των 8 Τούρκων αξιωματικών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το μεγάλο πραξικόπημα στην γείτονα.

Διαβάστε επίσης

  • την ενορία που ξεχώρισε η συντακτική ομάδα για το έργο της στην κοινωνία,
  • μια ξεχωριστή επιστημονική μελέτη για έναν άγνωστο στους πολλούς Θεολόγο και
  • περιηγηθείτε σε ένα ξεχωριστό μοναστήρι της Κρήτης.

 

 

 

https://orthodoxia.info/news/orthoshop/magazine/sindromi/%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ