Image default
Ελλάδα

Μεσογαίας: «Τα ιερά λείψανα είναι η μεγαλύτερη περιουσία της Εκκλησίας»

Ολοκληρώθηκε η παραμονή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μυρών της Λυκίας, από την Ι.Μ. του Αγίου Νικολάου Άνδρου στην Ραφήνα.


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα τον Ι.Ν. της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, όπου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, πλαισιωμένου από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Άνδρου κ. Δωρόθεο Θέμελη, τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο και ιερείς της Μονής και της Μητροπόλεως.

Στο Ναό τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα Τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μυρών από την Ι.Μ. του Αγίου Νικολάου Άνδρου, όπου φυλάσσονται.

Στον σύντομο λόγο του ο κ. Νικόλαος, τόνισε τη σημασία των ιερών λειψάνων γενικότερα, λέγοντας ότι «δεν ονομάζονται κόκαλα, ούτε οστά, αλλά Άγια λείψανα. Έτσι αποδίδεται σε αυτά η ύψιστη τιμή. Είναι η μεγαλύτερη περιουσία της Εκκλησίας, καθώς όπου φυλάσσονται σε Ναούς ή Μονές, τα διαφυλάσσουν οι μοναχοί περισσότερο και από χειρόγραφα κείμενα. Τους αποδίδεται επίσης ο όρος «χαριτόβρυτα», γιατί θυμίζουν περισσότερο ζωή, παρά θάνατο. Η Εκκλησία τα τίμησε και τα τιμάει, καθώς διέκρινε σημεία της χάρητος πάνω στο υπόλειμμα του σώματος».

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας και προσωπικά την διευθύνουσα σύμβουλο κα Αδαμοπούλου Κατερίνα, για την πρωτοβουλία της να έλθουν τα λείψανα στο Ναό, όπως και τον δήμαρχο Ραφήνας κ. Μπουρνού Ευάγγελο.

Ο Καθηγούμενος της Μονής π. Δωρόθεος, εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή που έλαβαν τα λείψανα στην πόλη της Ραφήνας, επεσήμανε πως «η μεγαλύτερη αρετή στη ζωή είναι η ταπείνωση. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να αποτύχει πνευματικά. Ότι και αν κατορθώνουμε στη ζωή, γίνεται με τη βοήθεια του Θεού. Αύτη ήταν και η μεγαλύτερη αρετή του Αγίου Νικολάου, η οποία και τον κατάστησε Πανάγιο, μετά τον Χριστό και την Παναγία.

Τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Νικολάου αναχώρησαν το βράδυ με προορισμό το νησί της Άνδρου και την ομώνυμη ιερά μονή.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Μεσογαίας: «Δεν είναι επείγουσα ανάγκη η αυτοκεφαλία όσο η ενότητα των Εκκλησιών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Άγιος Δημήτριος Μπραχαμίου τίμησε τον «Άγιο» των φυλακισμένων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «O Σταυρός μας ξεκουράζει και δίνει νόημα στη ζωή μας»

Γιώργος Δ. Φερδής

Εκατοντάδες πιστοί στην Παναγία Παντοβασίλισσα στην Ραφήνα

Μαρκος Παπαγεωργίου

ΜΑΤΙ- 40 ημέρες μετά την τραγωδία

Η Μητρόπολη Κισάμου στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής