Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 7:12

Μεσογαίας Νικόλαος: “Αν ζεις με τον Σταυρό, θα πάρεις Ανάσταση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Όσο περισσότερο δίνεις, τόσο μεγαλύτερο αντάλλαγμα λαμβάνεις. Συνεπώς εάν δώσεις αίμα θα πάρεις πνεύμα. Εάν ζεις με τον Σταυρό θα πάρεις Ανάσταση. Εάν ζεις με αυτασφάλιση, ούτε Ανάσταση θα καταλάβεις, ούτε Θεό θα νιώσεις”. Το νόημα της σημερινής εορτής της Υψώσεως του Σταυρού επεσήμανε από το Ιερό Προσκύνημα Αναστάντος Χριστού Σπάτων, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Ο κ. Νικόλαος τόνισε ότι “πρωταρχικός στόχος για κάποιον είναι να στραφεί προς τον Σταυρό του Χριστού, έπειτα να σηκώσει τον δικό του σταυρό και να συμπορευθεί και τέλος να σταυρωθεί, ώστε να νικήσει τα πάθη του”. Πρόσθεσε δε, πως “ο Θεός ως Εσταυρωμένος για τους Εβραίους, αποτελούσε σκάνδαλο, αλλά για όλους εμάς τους πιστούς είναι πηγή δύναμης”.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας έκλεισε με την προτροπή “ο σκοπός της προσκύνησης του Σταυρού είναι να μην ακουμπήσουν μόνο τα χείλη μας επάνω στο Σταυρό, αλλά και η καρδιά μας. Να είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τις ανέσεις μας, τον εγωισμό μας και ο καρπός της Ανάστασης θα είναι πολύ μεγάλος”

Στις ακολουθίες έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης Αθανάσιος Βουρλής και ο Λαμπαδάριος Παναγιώτης Μπάτρης, ενώ συνεχώς συνέρρεαν εκατοντάδες πιστοί, που κατέφθασαν από όλη την Αττική όπως παραδοσιακά συνηθίζεται την ημέρα αυτή.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ