Ελλάδα

«Αποστολή» με στόχο την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Έντονες ζυμώσεις παρατηρούνται μεταξύ εκκλησιαστικών και κυβερνητικών παραγόντων με θέμα την θέση του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους.

Ανάμεσα στους διεκδικητές της θέσης είναι κι ένας στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» κ. Κώστας Δήμτσας ο οποίος φέρεται να έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να αναλάβει την θέση αυτή, παρά το γεγονός πως ο οργανισμός τον οποίο διοικεί σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων εξαιτίας της συνεχώς διογκούμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο κ. Δήμτσας ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με την Ι. Μονή Βατοπαιδίου αλλά και με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες, έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να αναλάβει την συγκεκριμένη θέση κάτι το οποίο μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει καταστεί δυνατό.

Καλά ενημερωμένες πηγές του orthodoxia.info είναι σε θέση να γνωρίζουν πως τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσπάθειες από την πλευρά του κ. Δήμτσα, ο οποίος σήμερα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη όπου το απόγευμα έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια συνάντηση ήταν παρών και ο αδερφός του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης.

Τη θέση του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κατέχει σήμερα ο δικηγόρος κ. Αρίστος Κασμίρογλου. Τοποθετήθηκε το 1996 ως Αναπληρωτής Διοικητής επί διοικήσεως κ. Σταύρου Ψυχάρη και από τον Απρίλιο του 2010 είναι ο ίδιος Διοκητής.

Θεωρείται ως άνθρωπος χαμηλών τόνων, αποδεκτός από το σύνολο των Μονών του Άθωνα και διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στην Ιταλία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Το πολιτικό μίσος να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης των παιδιών»

Διαψεύδει το Φανάρι φράσεις που αποδόθηκαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ανδρέας Λουδάρος

Ιστορική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Σηλυβρία

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η ενόχληση του Πατριάρχη και η συζήτηση με τον Κ. Γαβρόγλου στο Φανάρι

Ανδρέας Λουδάρος

Γαβρόγλου μετά τη συνάντηση με Πατριάρχη: «Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς σας»

Σπύρος Παπαγεωργίου