Ελλάδα

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Κάλεσε όσους έχουν τα απαιτούμενα προσόντα να ιερωθούν

Σύμφωνα με απόφαση της Ιερά Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και η ακολουθούσα Αυτήν Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.

Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιερά Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίοι προέρχονταν από όλο το μήκος και πλάτος της Ιερά Μητροπόλεως.

Το πρώτο και κύριο μέρος της Συνάξεως ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κατά την οποία, προς της ενάρξεώς Της, στο τέλος του Όρθρου, έγινε και η Τελετή της Λιτάνευσης και Προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιερά μας Μητροπόλεως, όπως και πυκνού εκκλησιάσματος, στην οποία διακόνησαν οι Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των εκλεκτών Ιεροψαλτών του Ναού κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η σχετική Εγκύκλιος της Ιερά Συνόδου περί των Ιερατικών Κλίσεων, από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως, ενώ πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την Εβδομάδα των ιερατικών Κλήσεων, έκαμε θερμότατο προσκλητήριο σε όσους χριστιανούς έχουν τα προβλεπόμενα υπό των Ιερών Κανόνων προσόντα και κλήση προς την Ιερωσύνη, να επιλέξουν την σταυροαναστάσιμη οδό της διακονίας των Μυστηρίων του Θεού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο ωραιότατο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ευρισκόμενο πλησίον του Ενοριακού Παρεκκλησίου της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), ο Μητροπολίτης μας παρέθεσε γεύμα στους Αναγνώστες, το οποίο, με την ευθύνη του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και των συνεφημερίων του, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Οικον. Χαραλάμπους Ταραμίγκου, προετοίμασαν η πρεσβυτέρα του π. Ηλία, Μαρία και οι λοιπές συνεργάτιδες της Ενορίας.

Στο γεύμα προσήλθε και ο παρεπιδημών στη Χαλκίδα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μίλησε πολύ όμορφα στου υποψηφίους Κληρικούς, τονίζοντας πολύ ωραία τον σύνδεσμο που θα πρέπει να έχουν με τον Επίσκοπο και πνευματικό τους πατέρα, ενώ ο Αναγνώστης και φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Πριμηκύριος ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των παιδιών τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πατρική του αγάπη και στήριξη.

Μετά το γεύμα και πριν την αναχώρηση των παιδιών, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά τον ψηφιακό δίσκο ακτίνας (CD), τον οποίον εξέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τίτλο «Ύμνοι και τραγούδια για την Παναγία».

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Νέος Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου ο Φιλόθεος Θεοχάρης

Γιώργος Δ. Φερδής

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Πτολεμαϊδος: «Να τα βλέπουμε όλα με το μάτι του Σταυρού»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τα ιστορικά εγκαίνια του νέου Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νέο Προκόπι Ευβοίας

Σπύρος Παπαγεωργίου