Ενοριακά

Κορωνείας Παντελεήμων: «Ματαιοπονούν όσοι πολεμούν τον Σταυρό του Χριστού»

Την δική του απάντηση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, και τις φωνές που ακούγονται γύρω από τον Σταυρό του Κυρίου, έδωσε απόψε ο Μητροπολίτης Κορωνείας.

Ο κ. Παντελεήμονας που χοροστάτησε στο ναό του Εσταυρωμένου στον Ταύρο, τόνισε την ανάγκη των ανθρώπων να ακούσουν και να μιμηθούν την προτροπή του Αποστόλου Παύλου «Ἐμοί δε μή γένοιτο καυχάσθαι ει μη ἐν τω σταυρώ του Κυρίου ημών».

«Όσο για μένα, ας μη γίνει να καυχηθώ για τίποτε άλλο, παρά μόνο για το Σταυρό του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού. Μερικοί βέβαια θέλουν να παραμερίσουν στο περιθώριο και τον Χριστό και το Σταυρό του Κυρίου μας. Κι εμείς του λέμε ότι ματαιοπονούν. Θρόνοι, βασιλείες, καθεστώτα αυτοκρατορίες ολόκληρες συνετρίβησαν, αλλά ο Σταυρός έμεινε όρθιος. Όχι μόνο στους τρούλους των ναών αλλά και στις καρδιές των πιστών».

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε επίσης στο συμβολισμό και την σημασία του Σταυρού στη ζωή των χριστιανών. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είναι σύμβολο αγώνα και νίκης, σύμβολο ταπείνωσης και δόξας και τέλος σύμβολο θανάτου και Αναστάσεως».

Related posts

Κορωνείας: «Η χριστιανική πίστη δεν είναι ιδεολογία, είναι βίωση και ανακαίνιση»

Κορωνείας Παντελεήμων: Αρρώστιες της συνειδήσεως

Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων

Αναδημοσίευση

Κορωνείας: «Χωρίς τον Χριστό όλα είναι μηδενικά»

Κορωνείας: «Υπομονή, μια αρετή που όλο και περισσότερο σπανίζει»

Κορωνείας: «Καμιά επιστημονική μέθοδος δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει Θεός»

Σπύρος Παπαγεωργίου