Ελλάδα

Κηφισίας: «Κάποιες φορές γινόμαστε χριστιανοί του συστήματος»

«Η πίστη μας όσο και αν διώκεται, δεν πρόκειται ποτέ να εξαφανιστεί. Ο Χριστός δεν πολεμιέται. Ο Θεός τα επιτρέπει όλα, γιατί η Εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί. Χρειάζεται να περνάμε και από τέτοιες καταστάσεις, καμιά φορά, γιατί γινόμαστε χριστιανοί του συστήματος και η πίστη και η Εκκλησία δεν είναι σύστημα. Είναι θεσμός ζωντανός και θεοϊδρυτος».

Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, θέλησε να περάσει το μήνυμα πως, ανέκαθεν υπήρχαν αντίθετες απόψεις προς τη χριστιανική πίστη, ουδέποτε όμως κάποια εξ’αυτών έκαμψε τη δύναμη αυτής. Αυτά έγιναν στο πλάισιο της εορτής του Αγίου Φανουρίου, παρεκκλήσιο του οποίου στεγάζεται στον Ι.Ν. Ευαγελισμόυ της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία.

Μέσα σε πραγματική κοσμοσυρροή τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Κυρίλλου, ενώ παράλληλα στον προαύλιο χωρο, κατά εκατοντάδες οι πιστοί συνέρρεαν με φανουρόπιτες, για το καθιερωμένο διάβασμα.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου στους γύρω δρόμους με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ενώ εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μικρασιατών.

«Ο Θεός δίνει σημεία μέσα στους αιώνες, για να τον βλέπουν οι άνθρωποι. Τον βλέπουν όμως και τον αισθάνονται όσοι έχουν καλή πρόθεση και καλά αισθητήρια. Φανερώνεται μέσα από πρόσωπα, καταστάσεις, με ευρέσεις εικόνων και λειψάνων και με παρουσία μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι. Μία από αυτές είναι και η φανέρωση του Αγίου Φανουρίου». Ακολούθως έκανε μία σύντομη αναφορά στο βίο του Αγίου Φανουρίου, λέγοντας ότι «η αγιότητα είναι για κάθε άνθρωπο που έχει πίστη στο Θεό και όχι κατι μακρινό ή μουσειακό».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Στρουμπάκης, απηύθυνε ευχαριστίες προς τον κ. Κύριλλο για την παρουσία του. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο για την αποστολή του τιμητικού στρατιωτικού αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, τον δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο, τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου, τον αντιδήμαρχο κ. Μιχαήλ Καυγαλάκη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος γγια την αποστολή της φιλαρμονικής ορχήστρας, την ελληνική αστυνομία, τους ιερείς της Μητροπόλεως που προσήλθαν και όλους τους ευσεβείς πιστούς.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Αγία Ματρώνα Νέας Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κηφισίας: «Η λάθος κλίση προς τον μοναχισμό, καταληγει σε ναυάγιο»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Υποδοχή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στην Μεταμόρφωση Αττικής

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κηφισίας: Επαναπροσδιορισμός των σχέσεων Εκκλησίας –Πολιτείας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου των Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

Nέας Σμύρνης: «Δεν είναι Θεά η Παναγία. Είναι άνθρωπος, όπως όλοι μας»

Αναστασιος Βόπης