Ελλάδα

Καστορίας: «Αισθάνομαι πικρία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας!»

Του Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ

Αισθάνομαι πικρία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας!

Στη σκέψη μου έρχεται ένα περιστατικό που συνέβη Ιανουάριο – Φεβρουάριο του έτους 1996, στις συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου, όπου η ελαχιστότης μου διακονούσε ως Γραμματεύς αυτής, όταν ο μακαριστός Γέροντάς μου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ, πληροφορηθείς τα λυπηρά γεγονότα των Ιμίων, είπε χαρακτηριστικά σε μία από τις Συνεδρίες : «Πατέρες μου, αισθάνομαι ντροπή και πικρία»!

Και πώς να μην αισθάνεται κανείς πικρία και σήμερα, όταν χαρίζουμε στους Σκοπιανούς, το όνομα της Μακεδονίας μας και τους αναγνωρίζουμε «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα;

Πώς να μην αισθάνεται κανείς πικρία όταν δίνουμε το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας σε ένα κρατίδιο που κατασκεύασε έθνος, ιστορία, γλώσσα, ακαδημία και άλλους μηχανισμούς, πλαστογραφώντας την ιστορία της ελληνικότατης Μακεδονίας;

Θα τρίζουν στην κυριολεξία τα οστά του μακαριστού Προκατόχου μου Γερμανού Καραβαγγέλη, του Πρωτομάρτυρα της Μακεδονικής Ελευθερίας Παύλου Μελά και όλων των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνος για το ξεπούλημα αυτό!

Αισθάνομαι πραγματικά πικρία!

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί, χαίρονται οι Αλβανοί και οι δήθεν φίλοι μας σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί βλέπουν ότι υλοποιείται βήμα προς βήμα το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας αυτής!

Υπάρχει όμως ο Θεός!

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Σιατίστης: «Θέλουν τα παιδιά σας τα γκαρσόνια της Ευρώπης και τους σκλάβους των ισχυρών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Καστορίας: «Η ιστορία που είναι γραμμένη με αίμα δεν παραποιείται»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο πανηγυρικός εσπερινός της Βουρλιώτισσας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο από τον καναπέ μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Ο,τι απέχει από τη ζωή της Εκκλησίας, δεν είναι μεταμόρφωση, αλλά παραμόρφωση»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Επίτιμος Διδάκτωρ ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης

Σπύρος Παπαγεωργίου