Ευρώπη

Ιερατική Σύναξη της Εκκλησίας της Εσθονίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Σύναξη των Ιερέων της Εκκλησίας της Εσθονίας από τις 18 έως και τις 20 Απριλίου τρ.ετ., μετά από πρόσκληση και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ.κ. Στεφάνου.

Ο Σεβ. Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας, πριν από την Ιερατική Σύναξη, είχε προγραμματισμένη Συνεδρία με την Ιερά Σύνοδο, κατά την οποία συζήτηθηκαν θέματα διοικητικά και υπηρεσιακά, ενώ μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη θεολογική παιδεία και την επιμόρφωση του κλήρου.

Την επόμενη ημέρα 19 Απριλίου άρχισαν οι εργασίας της Ιερατικής Συνάξεως, οι οποίες διήρκησαν μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι 20 Απριλίου. Την πρώτη μέρα συζητήθηκαν θέματα διοικητικά και εσωτερικά της Εκκλησίας. Κεντρικός ομιλιτής ήταν ο Σεβ. κ. Στέφανος, ενώ εισηγήσεις ανέπτυξαν ο π. Ματθίας Palli και ο π. Αρδαλίων Keskkülla Κατά τη διάρκεια των πρώτων συνεδριών το λόγο έλαβαν και οι θεοφιλέστατοι επίσκοποι Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής. Στη βραδυνή συνεδρία μετά από εισήγηση του π. Ανδρέα Põld συζητήθηκε το θέμα των Αγίων της Εσθονίας και κυρίως αναλύθηκε ο φάκελος για την αγιοποίηση των νέων Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας της Εσθονίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την τελευταία ημέρα κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Ευρώπη Ένωση σε σχέση με την Εκκλησία και τον πολιτισμό των λαών». Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με τους κληρικούς και διεξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα. Η Ιερατική Σύναξη ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Στεφάνου ο οποίος τελειώνοντας ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση!

Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Ιερατικής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος πληροφορήθηκε την προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτου κυρού Κορνηλίου. Ο Μητροπολίτης Στέφανος αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου μαζί με τους δύο Συνοδικούς Αρχιερείς Τάρτου κ. Ηλία και Πάρνου κ. Αλέξανδρο καθώς και τον κλήρο της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας τέλεσαν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας

Η στήριξη στους πυρόπληκτους και οι αλλαγές στον νόμο για τα Ησυχαστήρια απασχόλησαν τη σημερινή ΔΙΣ

Γραφείο Ρεπορτάζ

Η λαμπρή πανήγυρις της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο