Ελλάδα

Ιερέας σταματά να μνημονεύει τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, αφού πρώτα δήλωσε ότι τον σέβεται!

Την απόφασή του να διακόψει την μνημόνευση του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου, ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα της ενορίας ο π. Φώτιος Τζούρας, ιερέας του τοπικού διαμερίσματος Σταυροδρομίου.

Ο π. Φώτιος όπως ενημέρωσε το εκκλησίασμα, εκτιμά και…σέβεται τον Μητροπολίτη Μακάριο, αναγκάζεται όμως να σταματήσει να τον μνημονεύει καθώς δεν παίρνει θέση στα πραχθέντα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την αιρετική του στάση και την στενή συνεργασία με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Τόνισε μάλιστα ο π. Φώτιος πως δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από την εφημεριακή του θέση, εκτός αν του το επιβάλουν. Τέλος ευχήθηκε η ενέργειά του αυτή να λειτουργήσει ως καταλυτικό φάρμακο και να συνετίσει τον Μητροπολίτη Μακάριο και να τον επαναφέρει στους κόλπους της αληθινής Ορθόδοξης πίστης μας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Σιδηροκαστρου ο οποιος όπως δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα, έχει ήδη απαγορεύσει στον ιερέα να τελεί Θεία λειτουργία και του κάλεσε να βρει την Μητρόπολη που….τον αναπαύει.

Αναφορικά με το ύφος της επιστολής που ανέγνωσε ο ιερέας, ο κ. Μακάριος δήλωσε ότι θυμίζει κάτι από αντίστοιχες ανακοινώσεις στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε λόγο για κύκλους από τη Θεσσαλονίκη που ώθησαν τον Ιερέα να προβεί στην ενέργεια αυτή.

Παρακολουθείστε το σχετικό video:

Πηγή: Τηλέ-Επιλογές

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Εκατοντάδες Χιώτες πραγματοποιούν πεζοπορία προς την Αγία Μαρκέλλα

Τον αείμνηστο ευεργέτη Αργύρη Πετρή τίμησε η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Γραφείο Ρεπορτάζ

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγου

Ι.Μ. Σερρών

Σερρών, Σιδηροκάστρου και Ζιχνών: Δεν δεχόμαστε να απεμπολήσουμε το γλυκύ όνομα της Μακεδονίας μας»

Ι.Μ. Σερρών

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Αγία Αναστασία στον Περισσό

Ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας στον Περισσό