Ελλάδα Πολιτική

Θεοδωράκης: «Το ουδετερόθρησκο σχολείο δεν είναι παραχώρηση στους μουσουλμάνους, αλλά είναι εξέλιξη»

Εξέλιξη και σεβασμό στα σύγχρονα δικαιώματα του ανθρώπου είναι το ουδετερόθρησκο σχολείο σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος παρευρέθηκε σε εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου με θέμα τη θρησκευτική ελευθερία στο σχολείο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού που επανέλαβε τη θέση του υπέρ του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Κράτους, σημείωσε ότι το ουδετερόθρησκο σχολείο δεν είναι παραχώρηση στους μουσουλμάνους, αλλά είναι η εξέλιξη, η Ευρώπη και ο σεβασμός στα σύγχρονα δικαιώματα του ανθρώπου.

Υποστήριξε επίσης ότι στη χώρα μας οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται βασει τις ευρωπαϊκών προδιαγραφών και των συζητήσεων στο σύγχρονο κόσμο, αλλά μετά από παζάρια με την ιεραρχία της Εκκλησίας.

Παρών στην εκδήλωση και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι απαραίτητο σήμερα που έχουμε μετακινήσεις πληθυσμών και μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των ξένων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Κατσιαντώνης σε Γαβρόγλου: «Εφαρμόστε άμεσα τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά»

Γραφείο Ρεπορτάζ

«Υποδέχθηκα φίλο από παλιά» είπε ο Πατριάρχης για τον Σταύρο Θεοδωράκη

Αναδημοσίευση

ΔΙΣ: Ο διάλογος για τα Θρησκευτικά συνεχίζεται

Εκκλησία της Ελλάδος

O Μητροπολίτης Φθιώτιδος ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών έκτακτη Σύγκλιση της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά

Ι.Μ. Φθιώτιδος

Το Συμβούλιο της Επικρατείας και το μάθημα των Θρησκευτικών

Ένα λουλούδι στον Νίκο Φίλη από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου

Γιώργος Δ. Φερδής