Ελλάδα

Θεμέλιος λίθος στις νέες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Κερκύρας

Ένα όνειρο πολλών ετών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου υλοποιείται. Σήμερα ετέθη ο θεμέλιος λίθος για τις νέες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων μας στην Κασσιώπη. Αρχικά κατασκευάζεται η νέα τραπεζαρία, η οποία θα είναι κλειστού τύπου, η νέα κουζίνα, οι αποθήκες και στη συνέχεια τα δωμάτια του προσωπικού, όπως επίσης και χώροι αναψυχής, ενώ προγραμματίζεται και η ανακαίνιση του επάνω χώρου, με την προσθήκη ενός ακόμη σπιτιού, την ανάπλαση των γηπέδων και των βοηθητικών χώρων.

Ο Μητροπολίτης, πάντα κοντά στους νέους και με αγάπη για το έργο των κατασκηνώσεων, κάνει αγώνα ώστε να εξασφαλισθούν χρήματα και το έργο να προχωρήσει. Για φέτος θα λειτουργήσουν μάλλον για τελευταία φορά οι κατασκηνώσεις με την παλιά κουζίνα και ελπίζουμε το καλοκαίρι του 2018 ο νέος χώρος να είναι έτοιμος και να γίνουν τα εγκαίνια!

Το πρωί της Τετάρτης 17 Μαϊου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη στις κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας στην Κασσιώπη, όπου και τέλεσε τον Αγιασμό στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που ανεγείρονται, τοποθετώντας κατόπιν το θεμέλιο λίθο.

Ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, αλλά και την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, καθώς το έργο αυτό είναι όνειρο ζωής για το ίδιο, αφού έτσι θα βελτιωθούν έτι περαιτέρω οι κτιριακές εγκαταστάσεις, για τα παιδιά.

Ακόμη συνεχάρη τόσο τους επιβλέποντες το έργο, όσο και το εργατικό προσωπικό.

Τον Σεβασμιώτατο, μεταξύ άλλων, συνόδευσαν οι υπεύθυνοι των τεσσάρων κατασκηνωτικών περιόδων της τοπικής Εκκλησίας.

Related posts

Ψήφισμα της Μητροπόλεως Λέρου για τα Θρησκευτικά

Ψήφισμα κληρικών της Μητροπόλεως Εδέσσης

Ψήφισμα κληρικών της Μητροπόλεως Αιτωλίας: «Ποδοπατείτε το Σύνταγμα της Χώρας μας»

Ψηφιοποιείται η βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Ψηλά Αλώνια: Δέηση για τον εθνεγέρτη ιεράρχη Παλαιών Πατρών Γερμανό

Χωρίς τις ρίζες της πίστης και του Ελληνισμού δεν έχουμε καρπούς