Ελλάδα

Η Ρόδος τίμησε τον πολιούχο της, Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο

Στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρόδου, όπου και ο τάφος του Πολιούχου Ρόδου Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ρόδου κ. Κυρίλλου και Νουβίας κ. Σάββα και των Θεοφιλεστάτων Επίσκόπων Στρατονικίας κ. Στεφάνου και Ολύμπου κ. Κυρίλλου, με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων και την παρουσία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, του τ. Υπουργού κ. Αριστ. Παυλίδη, του διατελέσαντος Περιφερειάρχου κ. Ιω. Μαχαιρίδη, των Δημάρχων Ρόδου κ. Φωτίου Χατζηδιάκου, Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ, Μαραγκού και Μυκόνου κ. Κ. Κουκά, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους Ροδίων πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση ιερών Λειψάνων του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου και, επί κιλλίβαντος, της ἐξ Ερμουπόλεως κομισθείσης ιεράς Εικόνας του, πλαισιούμενη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, μαθητές όλων των Εκπαιδευτηρίων της πόλεως με τις σημαίες τους και άγημα Στρατού.

Προ των πυλών του Δημαρχιακού Μεγάρου τελέσθηκε Αρτοκλασία και ανεπέμφθη Δέηση, με την ολοκλήρωση της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και όλους τους παραστάντας στις εκδηλώσεις και ευχήθηκε ο Άγιος Κωνσταντίνος πάντοτε να μας δίνει δύναμη ώστε να οδηγούμαστε στην αυτοσυνειδησία και να συνεχίζουμε με υπομονή και αισιοδοξία τον καθημερινό μας αγώνα.

Εν συνεχεία, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε με τη σειρά του τους Αρχιερείς και τους παρισταμένους και προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ κρυστάλλινο Σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ του αντιπροσἐφερε αντίγραφο Χαλκογραφίας του 1840 με το Χάρτη του Αιγαίου.

Κατά τη συνάντηση διημείφθησαν λόγοι αγάπης και όλοι ομολόγησαν ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος έφερε ακόμα πιο κοντά τις Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα, γεγονός πολύ σημαντικό για το μέλλον, και ευχήθηκαν να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες ευκαιρίες.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η Ελλάδα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών

Μαρία Αχιλλεοπούλου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ρόδου: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποσκοπεί στην ενότητα»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος