Ενοριακά

Η πανήγυρη και η λιτανεία της Ζωοδόχου Πηγής στην Δάφνη

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στον λόφο της Δάφνης.

Της Θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Καθηγούμενος της μονής Πεντέλης κ. Ιωάννης με ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Από νωρίς ο κόσμος σχημάτισε ουρά για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Ζωοδόχου πηγής που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του ναού.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιωάννης ο οποίος μίλησε για το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και το συνέδεσε με το Θαύμα της Ζωοδόχου πηγής.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Παναγία και σήμερα την τιμούμε με διαφορετικό τρόπο» είπε συγκεκριμένα ευχόμενος «Χριστός Ανέστη» σε όλους.

Αμέσως μετά έγινε λιτανεία σε δρόμους της ενορίας με την συμμετοχή πλήθους πιστών αλλά και του δημάρχου Μιχαήλ Σταυριανουδάκη και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής Δάφνης και Υμηττού.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Συμεών Συναδινός στον προαύλιο χώρο του ναού και στο τέλος της λιτανείας ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την παρουσία του και ευχήθηκε κάθε καλό στους πιστούς.

Ο κ. Ιωάννης λίγο πριν την απόλυση ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους ιερείς του ναού και ευχήθηκε ξανά στον κόσμο «Χριστός Ανέστη».

Related posts

Η λιτανεία της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο

Η λιτάνευση στην Ζωοδόχο Πηγή Κάτω Πατησίων

Θεσπιών: «Να πιούμε από το νερό της Παναγίας μας, για να πορευθούμε στη πνευματική ζωή»

Λιτάνευσαν τις εικόνες την Λαμπροτρίτη στα Γρεβενά

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η λιτανεία της Παναγίας Πορταϊτισσας στο Άγιο Όρος

Η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου