Ελλάδα

Η Ιθάκη εόρτασε την προστάτιδα της Παναγία των καθαρών.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, πανηγυρίζει η προστάτης της νήσου Ιθάκης, Παναγία των καθαρών. Εν πλειθούση τη εκκλησία, παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός στο μοναστήρι της Παναγίας των καθαρών, χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Μετά το πέρας του εσπερινού και της αρτοκλασίας προσφέρθηκε το καθιερωμένο πλέον μοναστηριακό κέρασμα, τόσο στους κληρικούς στο αρχονταρίκι της μονής, όσο και στους λαϊκούς στον αύλειο χώρο της μονής.

Το πρωί τελέστηκε η αρχιερατική θεια λειτουργία χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Μετα το πέρας της θείας λειτουργίας σχηματίστηκε ιερά πομπή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας των καθαρών.

Στο τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε τον καθηγουμενο της ιεράς μονής αρχιμ. π. Σεβαστιανό Μόσχο για την άψογη οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως και τον αρχιερατικό επίτροπο Ιθάκης π. Χριστόδουλο Τριλίβα. Επίσης ευχαρίστησε και τον Λευκαδίτη στην καταγωγή, εφημέριο του ιερού ναού αγίου Ελευθερίου Γκύζη Αθηνών αρχιμ. π. Ιωακείμ Αϊβαλιώτη για την συμμετοχή του στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Related posts

Η πανήγυρη της Παναγίας των Καθαρών στην Ιθάκη

6μηνο μνημόσυνο ιερομονάχου στη Μονή Παναγίας Καθαρών Ιθάκης