Άγιον Όρος

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία

Φωτορεπορτάζ: Orthodoxiα.Info

Την 30/1 – 12/2 με το παλαιό- αγιορείτικο ημερολόγιο πανηγύρισε με μεγαλοπρέπεια η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, καθώς εορτάζει ο Ναός της Σχολής. Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του μεσονυκτικού και η αρτοκλασία κατά το αγιορείτικο τυπικό. Στη συνέχεια τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ Χρυσοστόμου. Αμέσως μετά τελέσθηκε η θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

Παρευρέθησαν ο Δικαίος της Ιεράς Βατοπαιδινής Σκήτης του Αγίου Ανδρέου (Σεράι), Γέρων Εφραίμ μετά της συνοδείας αυτού. Μετά τη θεία λειτουργία τη σχολή επισκέφθηκε η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους για να επιδώσει τα αριστεία στους μαθητές που αρίστευσαν την περσινή χρονιά.

Μετά την εορτή παρατέθηκε τράπεζα κατά την τάξη του αγιορείτικου τυπικού για τον Σεβασμιώτατο και τους υπόλοιπους πατέρες, καθηγητές και μαθητές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον εφημέριο της σχολής Ιερομόναχο Αρτέμιο από το Ιερό Κελί του Αγίου Νικολάου του Ψαρά που στέκεται πάντα αρωγός της Ακαδημίας.

Related posts

Φιλολογική βραδιά αφιερωμένη στον ιστορικό και λογοτέχνη Ντίνο Κονόμο

Ι.Μ. Ζακύνθου

Νέος διάκονος στην Πατριαρχική Αυλή του Φαναρίου

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συν/κού Γραφείου Προσκ/κών Περιηγήσεων με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αθωνιάδα Ακαδημία

Γραφείο Ρεπορτάζ

Δωδώνης: «Επιμένουμε να σπέρνουμε σε χωράφι που καλλιεργήσαμε»

Αναδημοσίευση

Η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ